Publisert 4. februar 2000

Talisman har avsluttet boreoperasjonen på avgrensingsbrønnene på oljefunnet Grevling. Avgrensingen nedjusterer ressursanslaget for funnet.

Funnet, som ligger om lag 16 kilometer nord for Vargfeltet i Nordsjøen, ble først påvist i 2009. Før avgrensingsbrønnene 15/12-23 og 15/12-23 A ble boret, var operatørens ressursanslag for funnet på mellom seks til 21 millioner Sm3 utvinnbar olje.

Men Talisman ønsker å få et enda mer presist ressursanslag ved å avgrense funnet 15/12-21. Den halvt nedsenkbare riggen «Transocean Winner» boret den første avgrensingsbrønnen sør på strukturen, og den påviste olje i en 262 meter kolonne i Sleipner- og Skagerrakformasjonene. Her var reservoarkvaliteten som forventet.

Plugget og forlatt
Den andre brønnen ble boret lengre vest på strukturen, og her ble en 68 meter oljekolonne med reservoarbergartene og -kvaliteten som forventet. I den første avgrensingsbrønnen ble det gjennomført en formasjonstest.

Gjennomsnittlig produksjonsrate var på 83 Sm3 olje per strømningsdøgn. Samme rigg boret også den andre avgrensingsbrønnen. Havdypet på stedet er rundt 85 meter, og brønnene er permanent plugget og forlatt.

Nedjustert anslag
Nye beregninger av størrelsen på funnet er mellom seks og 15 millioner Sm3 utvinnbar olje. Funnet ligger i lisens 038D, og operatør og partnere vil nå vurdere mulige utbyggingsløsninger. Talisman har som operatør 40 prosent eierskap, mens Petoro (30 prosent) og Det norske (30 prosent) er partnere.

«Transocean Winner» er nå på vei til lisens 501, som også ligger i Nordsjøen. Her skal riggen bore undersøkelsesbrønnen 16/2-6 med Lundin som operatør.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger