Avslutter Sverdrup-boring

Publisert 29. april 2014

Ifølge lisenspartner Det norske er man i ferd med å avslutte boringen av avgrensningsbrønnene 16/2-19 og 16/2-19 A på Johan Sverdrup.,Hensikten med brønnene, som er boret med «Ocean Vanguard,» var å undersøke utstrekning og egenskaper til reservoarbergartene i den nordligste delen av Johan Sverdrup .

Brønn 16/2-19 påtraff en seks meter tykk oljeførende sandstein med middels til gode egenskaper antatt tilhørende Statfjordgruppen. Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 2 024 meter, og ble avsluttet i grunnfjellsbergarter.

Partnerne i lisensen besluttet å bore et sidesteg ( 16/2-19 A ) omtrent 1 000 meter mot sørvest for å avklare den nordlige utstrekningen av sandsteiner i Draupneformasjonen, som hovedreservoaret på Johan Sverdrup består av. Her ble det funnet et 12 meter oljeførende sandstein/siltstein intervall, av middels god reservoarutvikling, i Draupneformasjonen. Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 1 971 meter og ble avsluttet i grunnfjellsbergarter.

Resultatene fra brønnene vil bli tatt inn i arbeidet med utviklingen av Johan Sverdrup-feltet.

Rettighetshaverne er Statoil (operator, 40 prosent), Petoro AS (30 prosent), Det norske oljeselskap ASA (20 prosent), Lundin Norway AS (10 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger