Avtale med Industri Energi, brudd med Safe og Lederne

Publisert 9. mai 2014

Det er beklagelig at verken Safe eller Lederne ville signere revidert Sokkelavtale, sier Jan Hodneland, forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

– Etter tre dagers forhandlinger har vi blitt enige om en avtale med Industri Energi. Likevel valgte Safe og Lederne å ikke akseptere tilbudet. Vi kunne ikke imøtekomme deres krav knyttet til tariffesting av pensjon, dermed ble det brudd med de to fagforeningene, sier Hodneland i en melding.

– Pensjon er ikke et tema som skal diskuteres i forhandlingene i Norsk olje og gass, det fastsettes i bedriftene, sier Hodneland.

Også ved tidligere tariffoppgjør er det gjort forsøk på å få inn pensjon i avtalen, senest i 2012, da vi fikk streik på norsk sokkel.

Møtes igjen hos Riksmekleren
I de tilfellene partene ikke blir enige i forhandlinger sendes saken til Riksmekleren. Riksmekleren legger da ned forbud mot å gå ut i streik til partene har gjennomført mekling.

– Nå håper vi Riksmekleren kan hjelpe oss med å finne en enighet med de to resterende fagforeningene, Safe og Lederne, sier Hodneland.

Dette fikk de
Det er gitt et generelt tillegg på 15 800 kr, samt at etterslepstillegget er satt til 2500 kr. Skift- og nattillegget er økt med 2 kr per time. Helligdagsgodtgjørelsen er satt opp med 60 kr til 1 880 kr. Ved behov for konferansetid økes tillegget med 3,50 kr per time, til 85 kr. Satsen for improvisert nattlosji er økt til kr 780. Utover dette er det også gjort endringer på ulike bestemmelser, blant annet vedrørende ventetid og helsekontroll.

Nye forhandlinger neste uke
I neste uke forhandler Norsk olje og gass på Oljeserviceavtalen. Forhandlingsstart er tirsdag 13. mai, og det er satt av tre dager. Industri Energi og Safe forhandler på vegne av arbeidstakerne.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger