Avvik for Eldfisk

Publisert 29. april 2014

Petroleumstilsynet har gjennomført et tilsyn med ConocoPhillips og utbyggingsprosjektet for Eldfisk 2/7 S. Det ble funnet to avvik.,Tilsynet ble gjennomført 11. til 13. februar i år, og målet var å føre tilsyn med ConocoPhillips eget styringssystem som skal sikre etterlevelse av regelverkets krav til risiko- og barrierestyring i et livsløpsperspektiv.



– Det var under tilsynet spesielt viktig å få belyst hvordan selskapet har vurdert sammenhengen mellom risiko- og farevurderinger, behov for barrierer og barrierenes funksjon spesifikt for 2/7 S -innretningen, skriver Ptil i tilsynsrapporten.

Det ble funnet avvik knyttet til brannvannssystemet og designlaster for brann.

Ifølge tilsynsrapporten var det manglende redundans i brannvannstilførselen fra ringledningen (hovedbrannledningen) til brønnområdet og prosessområdet.

– Metode for etablering og anvendelse av designlaster for brann tilfredsstillte heller ikke regelverket, heter det i rapporten.

Videre ble det identifisert forbedringspunkt knyttet til designlaster for brann, instruks for betjening av nødstengningsventil, tennkildekontroll og ATEX, barrierestyring, bemanning av kontrollrom og læring etter hendelser.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger