Publisert 4. februar 2000

Ptil gjennomførte i oktober tilsyn med Hammerfest LNG. Der ble det funnet avvik knyttet til helsefarlige kjemikalier. (Foto: Bjørn Tore Bjørsvik)

Petroleumstilsynet (Ptil) gjennomførte to tilsyn med Hammerfest LNG mellom 23. og 25. oktober.

Det ene tilsynet var rettet mot storulykke og den andre omfattet selskapets arbeid med å identifisere og følge opp potensielt risikoutsatte grupper.

– Målet med tilsynet var å verifisere at Hammerfest LNG har etablert et fungerende styringssystem som medfører at risikoforhold for grupper av arbeidstakere er identifisert, kartlagt og fulgt opp slik at arbeidsmiljø- og personellsikkerhet er fult ut forsvarlig. Styring av kapasitet og kompetanse inngikk også som en del av dette, skriver Ptil i rapporten knyttet til tilsynene.

Det ble funnet ett avvik knyttet til helsefarlige kjemikalier, da det ikke var etablert planer for substitusjon av kjemikalier.

– Melkøya har et stort antall kjemikalier i sitt register, og mange av disse er i kategori fire og fem. Det har ikke vært gjort tilstrekkelig forsøk på å redusere antallet av disse, heter det i rapporten.

– Selskapet kunne ikke legge fram informasjon om kjemikalier som har blitt substituert på grunnlag av helserisiko, heter det videre.

I tillegg ble det identifisert ett forbedringspunkt knyttet til ansvarsforhold for videreføring av erfaringer i analysearbeidet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger