Avvik for Rowan

Publisert 15. mars 2013
Petroleumstilsynet (Ptil) gjennomførte i slutten av januar tilsyn med Rowan Drilling Norway AS sitt arbeid med å identifisere og følge opp potensielt risikoutsatte grupper, hvor det ble funnet tre avvik.

,

Tilsynet ble gjennomført mellom 23. og 25. januar 2013. De risikoutsatte gruppene som ble valgt var shakerromsoperatør/mudingeniør og forpleining. Målet var å verifisere at Rowan har etablert et fungerende styring av arbeidsmiljørisiko på «Rowan Stavanger».

Styringssystemet skal sikre at risikoforhold for ulike arbeidstakergrupper er identifisert, kartlagt og fulgt opp slik at arbeidsmiljø og personellsikkerhet er fullt ut forsvarlig på innretningen. Betydningen av eventuelle negative konsekvenser av rammebetingelser ble også vurdert.

Tilsynet så også på hvordan Rowan har fulgt opp avvikene på arbeidsmiljøforhold identifisert i forkant av samsvarsuttalelsen (SUT).

Avvik
I forbindelse med tilsynet ble det funnet tre avvik. Det første var knyttet til kartlegging og risikovurdering.

Ifølge tilsynsrapporten hadde ikke Rowan i tilstrekkelig grad utført systematiske kartlegginger og risikovurderinger av arbeidsmiljø som på sikt kan medføre helseskader for personell om bord på «Rowan Stavanger».

– Rowan sitt styringssystem sikret ikke en slik systematisk identifisering og oppfølging av arbeidsmiljøfaktorer, også på gruppenivå, heter det i rapporten.

Det andre avviket var knyttet til tiltak for å redusere arbeidsmiljørisiko. Ifølge rapporten var det utilstrekkelig systematikk i vurdering, prioritering og oppfølging av tiltak for å redusere arbeidsmiljørisiko.

– Dette gir mangelfullt beslutningsgrunnlag for å sette inn tiltak der behovet og effekten er størst, skriver Ptil i rapporten.

Det siste avviket gjaldt formalisering og dokumentasjon. Ifølge rapporten var det mangelfull formalisering og dokumentasjon knyttet til styring av arbeidsmiljø i Rowan.

Det ble også funnet et forbedringspunkt knyttet til informasjon om kjemisk helsefare. Ifølge tilsynsrapporten kan informasjon om kjemisk helsefare som ble gitt om bord på «Rowan Stavanger» forbedres.

– Fagekspertisen hadde i liten grad vært involvert i informasjonen om kjemisk helsefare som ble gitt om bord på «Rowan Stavanger». For eksempel ble det opplyst at masken/filteret først skulle kastes når det ble tungt å puste. Dette er ikke i overensstemmelse med regelverket, heter det i rapporten.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger