Avvik for Transocean

Publisert 7. oktober 2014

Petroleumstilsynet fant flere avvik med logistikk på «Transocean Leader.» – Transocean ikke har tilstrekkelig kontroll og oversikt over tilstanden på en del av løfteutstyret om bord på innretningen, heter det i rapporten.,Petroleumstilsynet (Ptil) har i perioden 21. til 28. august 2014 ført tilsyn med riggselskapet Transocean, med hensyn til logistikk på boreinnretningen «Transocean Leader.»

Den flyttbare boreinnretningen «Transocean Leader» fikk samsvarsuttalelse (SUT) fra Ptil i desember 2004. Som et ledd i oppfølgingen av riggeierens etterlevelse av regelverkskrav og forutsetningene for SUT, har Ptil gjennomført tilsyn på fagområdet logistikk. Dette omfatter materialhåndtering, løfteutstyr og sikker bruk av dette. Tilsynet ble gjennomført mens riggen var i operasjon for Statoil på Njord .

Tilsynet påviste avvik knyttet til styring med og oppfølging av sikker bruk av løfteutstyr, styring med «sakkyndig virksomhet», løst løfteutstyr og tekniske forhold.

Ifølge Ptils tilsynsrapport ble det blant annet avdekket at personell i organisasjonen, spesielt offshore, ikke hadde kjennskap til hvordan sakkyndig virksomhet skal fungere, hvordan den i praksis fungerte og hvem i organisasjonen som hadde ledelse og ansvar for å følge opp ordningen.

– Det er Ptil sin vurdering at Transocean sine rutiner for sikker bruk av løfteutstyr ikke fungerer på en akseptabel måte. Dette innbefatter førbruks- og etterbruks-kontroll, bruk av utstyr, vedlikehold av løfteutstyret og implementering av dette, heter det i rapporten.

– Ptils konklusjon er at Transocean ikke har tilstrekkelig kontroll og oversikt over tilstanden på en del av løfteutstyret om bord på innretningen, heter det i videre.

Det ble også funnet forbedringspunkter knyttet til elastisk forløper for MOB-båt, praktisk gjennomføring av løfteoperasjoner, hengslede dekksluker og nødoperasjon av løfteutstyr.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger