Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet (Ptil) har funnet enkelte avvik i forbindelse med søknaden om samsvarsuttalelse (SUT) Seadrill har inne for riggen «West Phoenix».,Ptil utførte et tilsyn av den halvt nedsenkbare boreriggen i slutten av februar i år. Etter planen skal den starte sin boreaktivitet på norsk sokkel i løpet av sommeren 2008. Ptil besøkte riggen mens den fortsatt var på Samsung-verftet i Korea. Bakgrunnen for tilsynet var å undersøke vedlikeholdsstyring, kran- og løfteoperasjoner og beredskap på riggen.

Ptil fant avvik i forbindelse med merking av utstyr, manglende historikk på utstyr tatt i bruk og manglende sertifikater. Vedlikeholdsdatabasen var heller ikke operativ, noe som vil gjøre det vanskelig å utføre trening og opplæring av nytt personale som skal utføre vedlikehold ved avseiling til Norge.

Det ble også funnet både tekniske og administrative avvik i forbindelse med kran- og løfteoperasjoner.

Innen fagområdet beredskap er det identifisert et avvik mot kravet om bruk av norsk språk. Det er identifisert forbedringspunkter innenfor beredskapsetablering og planlegging av trening og øvelser i forkant av oppstart av operasjoner på norsk sokkel. Videre er det identifisert forbedringspunkter for skilting og merking av rømningsveier og oppbevaring av rednings- og brannmannsutstyr, skriver Ptil i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger