Avvik på Valhall

Publisert 21. mai 2013
Petroleumstilsynet (Ptil) gjennomførte i midten av april tilsyn med BP Norge AS og Valhall-feltet. Det ble funnet to avvik knyttet til trening og øvelser og MOB-båt.

,

Tilsynet ble gjennomført 11. april og mellom 15. og 18. april 2013. Ifølge Ptil var målet for tilsynet å gjennomgå og vurdere ledelsens styring med og ledelse av beredskap på feltet.

Ptil ville verifisere at BP hadde etablert prosesser som sikret ivaretakelse av forutsetninger, begrensninger og anbefalinger i beredskapsanalysen, og at disse var kommunisert ut til beredskapsorganisasjonen.

To avvik
Ifølge Ptils tilsynssrapport ble det funnet to avvik. Det første avviket var mangelfullt system for gjennomføring av trening og øvelser. Blant annet kunne det ikke vises til systematisk trening og øvelse for stedfortrederrollen for OIM (offshore installation manager). På øvelses- og treningsplan for Valhall var det ifølge Ptil ikke identifisert treninger for beredskapsledelsen. Det kunne heller ikke vises til et system for å sikre at alle medlemmene i innsatslagene har nødvendig offshore trening for sine beredskapsroller.

Det andre avviket var mangelfull MOB-båt beredskap. Ifølge rapporten forelå det ingen dokumentasjon på utført trening på sjø for flankene Nord, Sør og Hod, og det var heller ikke planer for dette. På PH var trening med MOB-båt på sjø mangelfull i 2012, men var ifølge rapporten nå sterkt forbedret i 2013.

Ifølge rapporten kom det frem ved intervju at det ble identifisert feil og mangler av betydning for beredskapsfunksjonen på MOB-båtene på flankene de få gangene de ble testet på sjøen.

Det ble også funnet fem forbedringspunkter:

• kommunikasjonsutstyr for intern kommunikasjon fungerte ikke optimalt.
• uhentsiktsmessig utforming av evakueringsveier.
• system for innmelding og oppfølging av utfordringer og forbedringer var lite kjent.
• det ble observert mangelfullt vedlikehold av beredskapsutstyr på QP.
• plassering av MOB-båt på PH. Plasseringen kan være en utfordring med tanke på løfteoperasjoner like ved. Plasseringen er ikke optimal med hensyn til vedlikehold.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger