Publisert 12. desember 2008

Nigerias høyesterett stadfester at Umaru Yar’Adua er lovlig valgt til president i Afrikas mest folkerike land. Domstolen avviser klager fra to av Yar’Aduas politiske rivaler om angivelig valgfusk., NTB

Høyesterett godkjente fredag valget, og gjorde dermed slutt på nesten to år med juridisk og politisk krangel. Krangelen har svekker Yar’Aduas autoritet og skapt uro blant utenlandske investorer i det oljerike Nigeria.
– Klagene er herved avvist. Det betyr at Alhaji Umaru Musa Yar’Adua og Jonathan Goodluck er lovlig valgt til henholdsvis president og visepresident i republikken Nigeria, sa landets høyesterettsjustitiarius Idris Kutigi fredag.
– Valget i april 2007 ble preget av usedvanlig frekt juks, sa opposisjonspolitikeren Atiku Abubakar foran fredagens kjennelse i høyesterett. Men både han og Mohammed Buhari, som også hadde klaget over gjennomføringen av valget, lovet å rette seg etter kjennelsen. De aller fleste internasjonale og lokale valgobservatører var enige om at valget i fjor vår ikke var i samsvar med internasjonale krav til åpenhet og rettferdighet. Umaru Yar’Adua hadde lovet å gå av, hvis høyesterett kom fram til at han ikke var lovlig valgt.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger