Publisert 4. februar 2000

I fjor ble riggeselskapet Awilco kjøpt opp av kinesiske COSL. Nå hiver Awilhelmsen, som stod bak Awilco, seg nok en gang på riggbølgen, og kjøper to rigger av Transocean.

På NORSKE HENDER: «GSF Arctic IV».
(Foto: TRANSOCEAN)

Det gjenfødte Awilco kjøer de to riggene «GSF Arctic II» og «GSF Arctic IV» for 1,17 milliarder kroner. Det nye selskapet skal hete Awilco Drilling og Awilhelmsen-gruppen har ifølge Dagens Næringsliv en eierandel på 51 prosent. Også Skagen- og Odin-fondene skal være inne på eiersiden.

Megasyklus
– Vi tror vi er i en megasyklus i oljeservice, og at dette markedet kommer tilbake etter at vi har hatt et hvileskjær nå, sier Awilhelmsen-sjef Sigurd E. Thorvildsen.

– Når oljeprisen faller virker det som om alt stopper opp. Det er mye psykologi i dette. Men verden trenger fortsatt olje. Og for å skaffe den, trengs det borerigger. Vi tror dette er et gunstig tidspunkt å posisjonere seg på, sier Thorvildsen til Dagens Næringsliv.

Transocean har jobbet med å selge riggene over lengre tid, etter at konkurransemyndighetene i Storbritannia påla Transocean å gjøre dette etter fusjonen med Global Santa Fe. Riggene er såkalt midwater-rigger, med en kapasitet på 4.500 fot, tilsvarende 1.300 meter.

Flere rigger?
Thorvildsen holder mulighetene åpne for flere riggkjøp:

– I første omgang får vi få denne avtalen på plass. Men det er klart at Awilco Drilling har som ambisjon å utvikle seg videre dersom markedet tilsier det.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger