Publisert 4. februar 2000

Badger Explorer ASA har gjennomført siste fase av Milepel 3 i «Prototype Prosjektet,» og tar dermed et kjempeskritt i retning kommersialisering.

Selskapet har utviklet et verktøy for riggløs leteboring, kalt Badger Explorer; en sonde som sendes ned fra et skip, og som graver seg selv ned i grunnen og leter etter olje.

Slik fungerer den .

I forrige måned ble verktøyet testet i leire . Denne måneden ble den siste testen, boring i sandsteinsformasjon på testanlegget i Brumunddal, gjennomført. Testen ble gjennomført ved at Badger Explorer verktøyet boret 2,6 meter hull, transporterte og separerte borekakset inne i verktøyet og tettet hullet bak seg ved å bygge en solid plugg. Boretesten hadde en varighet på ca 8 timer og ble avsluttet grunnet mekaniske ufordringer med verktøyet, noe som var forventet, siden prototypeversjonen ikke har den robusthet i konstruksjonen som skal til for å gjennomføre boretester av lang varighet. Denne testen ble utført 13. juli «med oppløftende resultat,» melder selskapet.

– Avslutning av testprogrammet i prototype prosjektet er et konseptuelt gjennombrudd for vår teknologi og helt klart den viktigste milepelen i selskapets historie hittil, sier selskapets styreleder Marcus Hansson.

Prototypeprosjektavtalen ble inngått med Forskningsrådet, ExxonMobil, Shell og Statoil i april 2005. Badger Explorer Prototype Prosjektet har bestått av tre hovedmilepæler: Siste milepæl, Milepel 3, er nå sluttført med vellykkede og oppløftende resultater.

Badger melder at de endelige resultatene fra Milepel 3 – testingen vil bli presentert for prosjektets styringskomité medio august, og at endelig godkjenning av Milepel 3 vil utløse utestående prosjektstøtte fra industripartnerne.

– Gjennomføring av siste del av Milepel 3 innebærer også at vi nå formelt starter dialogen med så vel oljeselskapene som Innovasjon Norge om innhold i, og finansiell bistand til neste fase i Badger Explorer’s utviklingsprogram, den pre-kommersielle fasen. Denne fasen skal trekke sammen alt vi har lært fra prototype prosjektet og omsette dette til en robust produktplattform for Badger Explorer teknologien, og som skal danne basis for det verktøyet som tas ut i felt, sier administrerende direktør Kjell Erik Drevdal.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger