Badger Explorer selger Calidus Engineering

Publisert 2. juli 2013

Ingeniørselskapet selges til Severn Glocon Group.

Badger Explorer ASA (BXPL) og Severn Glocon Group PLC (Severn Glocon) inngikk den 28. juni en aksjekjøpsavtale, der BXPL solgte 70% av sine aksjer i datterselskapet Calidus Engineering Ltd for et vederlag på 936.335 GBP, omtrent 8,6 millioner kroner etter dagens valutakurser.

Severn Glocon overtar ytterligere 15% av aksjene i Calidus i 2015 og de resterende 15% i 2016 på en earn-out-modell. Kjøpsprisen for de to fremtidige transaksjoner blir knyttet til Calidus’ resultat i løpet av 2014 og 2015. Calidus vil fortsatt være en viktig leverandør av teknologi til Badger prosjektet og BXPL har forpliktet seg til å legge inn bestillinger med Calidus verdt minimum 1,75 millioner GBP (16,2 millioner kroner) over de neste 2,5 årene.

Severn Glocon er basert i Gloucester, UK, og er produsent av spesialiserte kontroll og strupeventiler og en leverandør av ventiler ettermarkedstjenester til olje-og gassindustrien, LNG og prosessindustrien.

– Calidus vil ha stor nytte av å bli en del av Severn Glocon Group. Gjennom denne avtalen har BXPL oppnådd flere mål, Badger-prosjektet vil fortsette å ha tilgang til kompetansen på Calidus, og BXPL likviditetssituasjon er styrket. Jeg er overbevist om at denne transaksjonen er en vinn-vinn-situasjon for alle involverte parter, sier CEO i Badger Explorer, David Blacklaw.

Før inngåelse av kjøpsavtalen med Severn Glocon kjøpte BXPL de resterende 25% av aksjene i Calidus fra sin grunnlegger Nigel Halladay under en tidligere aksjonæravtale.

Når beløpet er mottatt, skal BXPL motta ytterligere 240.000 GBP (2,22 millioner kroner) i løpet av de neste seks månedene. BXPLs likviditet vil dermed bli styrket med 10,9 millioner GBP (100,92 millioner kroner). I forbindelse med transaksjonen, vil BXPL bokføre et tap på 4,5 millioner GBP (41,66 millioner kroner) på 70% av de solgte Calidus-aksjene. Med nevnte salgspris som grunnlag, bokfører BXPL et tap på 1,9 millioner GBP (17,59 millioner kroner) på de resterende 30% av aksjene i Calidus.

Calidus er et multi-disiplin ingeniørselskap som spesialiserer seg på å designe nedihullsverktøy for tøffe miljøer. Calidus hadde driftsinntekter på NOK 1.412.830 i 2012, og har 24 ansatte. Leveranser til BXPL representerte 43% av brutto omsetning i 2012.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger