Publisert 4. februar 2000

Styret i Badger Explorer skal behandle et forslag om å utnytte kompetansen hos «nærstående parter» for å hjelpe det grensesprengende borekonseptet fram mot kommersialisering.

UTEN RIGG: Badger Explorer vil lete etter
hydrokarboner uten rigg. (Ill: BADGER)

I innkalling til ekstraordinær generalforsamling, hvor det blant annet skal velges et nytt styremedlem, skal det også behandles et punkt om «avtale med og bruk av nærstående parter».

– Det er en hel del kompetanse vi kan dra nytte av framover i de grupperingene vi tilhører. Dette gjelder i første rekke kompetansen til medlemmer i styret, sier administrerende direktør Kjell Erik Drevdal til Oilinfo.

– Tillitsvalgte har nettverk og kompetanse som kan være aktuelt å anvende i spesifikke oppgaver i et omfang som overstiger det som naturlig ligger til ordinære styrearbeidsoppgaver, skriver styret i sin innkalling.

Utnytte styremedlemmer
– Det er snakk om direkte bruk av styremedlemmer og deres kompetanse, og ikke snakk om samarbeid med andre selskaper. Styremedlemmene sitter på finansiell kompetanse og industriell kompetanse som kan komme godt med når vi nå går inn i en pre-kommersiell fase hvor vi må posisjonere oss i markedet. Vi har ikke bygget opp den kompetansen i selskapet enda, og vi ønsker derfor å utnytte den kompetansen vi har tilgang til i styret, sier Drevdal.

Badger Explorer jobber med utviklingen av et nytt konsept for riggløs boring. Teknologien går ut på at man sender ned en sonde som graver seg ned i havbunnen og ned til prospektet, hvor det så blir tatt prøver. Resultatet av disse prøvene sendes så til land for tolking. I vår bekreftet en selvbegravelsestest konseptet, og selskapet er nå i samtaler med partnerne Statoil, ExxonMobil og Shell om veien videre for prosjektet.

Videre mot kommersialisering
– Vi har gjort en tilleggstest i oktober, der badgeren gravde seg ned og satte en plugg under vann. Resultatene skal presenteres for partnerne i veldig nær fremtid. Det skal være et styringskomitemøte hvor partnerne enten godkjenner testen eller ber om mer testing. Vi tror at de kommer til å godkjenne testen, sier Drevdal til Oilinfo.

Det betyr at partnerne og selskapet må bli enige om et nytt program som skal føre konseptet videre til kommersialisering.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger