Publisert 17. oktober 2007

Stig Hetlevik er blitt ansatt som administrerende direktør i Badger Plasma Technology.

Det opplyser selskapet Badger Explorer i en børsmelding ondag.

Stig Hetlevik har jobbet i offshore- og oljeindustrien siden starten av 80- tallet. Han var en av grunnleggerne av Offshore Rig Services i 2005 (nå en del av Awilco Offshore ASA) og han har fra tidligere blant annet erfaring fra Prosafe, Oljedirektoratet, Saga og Schlumberger, opplyses det i meldingen.

Badger Explorer ble notert på Oslo Axess i juni 2007 og har utenom utvikling av en revolusjonerende metode/redskap for leting etter olje og gass, også en eksklusiv lisens for utnyttelse av en patentert metode, Plasma Channel Drilling (PCD).

PCD skal blant annet kunne fjerne avleiringer og obstruksjoner i produksjons/injeksjons brønner ved hjelp av gnister generert ved høy elektrisk spenning.

Denne lisensen og utvikling av de mulighetene som er i dette markedet vil bli håndtert gjennom det heleide datterselskapet Badger Plasma Technology AS.

– Fjerning av avleiringer i brønn og produksjonssystemer ved hjelp av PCD henvender seg mot et verdensmarked på hundrevis av millioner dollar. PCD har et unikt potensial i forhold til dagens måte å løse dette på både i form av økt effektivitet og lavere pris. Hetlevik vil få en sentral og ledende rolle i kommersialiseringen av PCD, sier administrerende direktør Kjell Erik Drevdal i Badger Explorer ASA.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger