Baker Hughes kjøper Compact Carbon Capture
Pressemelding
4. november 2020
(Illustrasjonsfoto: Arkiv)
Baker Hughes kjøper Compact Carbon Capture
Pressemelding
4. november 2020

Baker Hughes kjøper opp teknologiselskapet Compact Carbon Capture (3C), som spesialiserer seg på løsninger for karbonfangst.

Oppkjøpet understreker Baker Hughes sin strategiske forpliktelse om å lede an i energiomstillingen ved å tilby løsninger for dekarbonisering av karbonintensive sektorer, inkludert olje, gass og annen industri.

Dette skriver Baker Hughes i en melding.

– Satsingen på teknologi for karbonfangst ses på som avgjørende for å møte kravene til CO2-reduksjonen som er nødvendig for å nå de globale klimamålene innen 2050. I energi- og industrisektoren er karbonfangstteknologi blant de mest lovende retningene innenfor dekarbonisering av samfunnet, både innenfor justering av eksisterende utstyr og helt nye prosjekter. 3C sin teknologi kan fange CO2 fra ulike utslippskilder og bidra til en betydelig dekarbonisering av kundenes operasjoner, heter det.

3C sin teknologi skiller seg fra tradisjonell, fangststoff-basert karbonfangst ved å bruke roterende utstyr i stedet for statiske kolonner. Dette gjør at kjemikaliene blir distribuert på en effektiv måte, i en kompakt og modulbasert løsning. Teknologien forbedrer karbonfangst-prosessen og gir opptil 75% mindre fotavtrykk i tillegg til lavere utgifter. 3C sin modulbaserte og skalerbare teknologi kan også enkelt integreres i eksisterende utstyr på felt i drift. Dette gir muligheter for at flere utslippskilder kan ta løsningen i bruk.

Baker Hughes har over hundre års erfaring med forskjellige typer roterende utstyr, blant annet modulbaserte løsninger for dekarbonisering, noe som vil gi en unik mulighet for å oppskalere og kommersialisere 3C-teknologien. Som en del av avtalen vil Baker Hughes fremskynde utviklingen av både teknologien og veien mot et globalt marked.

Oppkjøpet utvider Baker Hughes sin eksisterende CCUS-portefølje, inkludert turbomaskineri, fangststoffbaserte prosesser (CAP), brønnkonstruksjon og system for CO2 lagring, samt avanserte digitale overvåkningsløsninger.

Avtalen inkluderer alt åndsverk, personell og kommersielle avtaler.