Baker Hughes tildelt fireårskontrakter med Wintershall Dea og OMV

Transocean Norge. FOTO: Transocean
Publisert 11. februar 2023

Wintershall Dea har tildelt en fireårig rammekontrakt til Baker Hughes for levering av integrerte brønntjenester.

Tildelingen kommer i forkant av en rekke Wintershall Dea-opererte brønner som selskapet skal bore med den halvt nedsenkbare boreriggen Transocean Norge i årene som kommer.

OMV har inngått en tilsvarende rammeavtale med Baker Hughes.

– Tildelingen av denne kontrakten er et nytt, viktig skritt i gjennomføringen av vårt ambisiøse boreprogram de neste tre årene. En langsiktig avtale gjør at vi kan dra fordel av et mangeårig samarbeid med en dyktig leverandør. Det sikrer også kontinuerlig forbedring i leveransen av nye brønner på ulike felt og at vi jobber som «One Team», sier Nils Petter Norheim, leder av boring og brønn i Wintershall Dea i Norge.

Wintershall Dea planlegger å bore syv produksjonsbrønner i forbindelse med feltutbyggingen på Maria og Dvalin Nord i perioden 2023 til 2026. I tillegg skal selskapet bore en ny injeksjonsbrønn på Nova-feltet, minst tre letebrønner og muligens også avgrensningsbrønner for karbonlagringslisensen Luna. Brønnene skal bores med boreriggen Transocean Norge etter at Wintershall Dea og OMV tildelte en kontrakt i september 2022 for eksklusiv bruk av riggen. – I en tid med oppsving i markedet, er det viktig at vi inngår smarte og langsiktige avtaler med leverandørene for å sikre oss tilgang til personell med høy kompetanse de neste årene, sier Norheim.

Wintershall Deas avtale med Baker Hughes er i utgangspunktet på fire år, men avtalen kan forlenges for to nye toårsperioder.

Siste fra forsiden

+

COSLProspector skal klasses og oppgraderes ved CCB

+

Avgrensingen av Ofelia-funnet er i gang

+

Han leder ny subseagigant: – Vi skal kutte kostnader og utslipp for kundene

+

Live-intervju med CCB og Semco: – Alltid rom for samarbeid

+

Klasser Haven i Ølen

+

Odfjell-toppen: – Vi er i starten av en langvarig oppgangsyklus

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger