Bare tynne oljesoner på Verdande

Publisert 2. juni 2014

– Vi har funnet olje, men inntil videre ikke noe som er drivverdig, sier Ørjan Gjerde, Chief Financial Officer (CFO) i Noreco.,Noreco er i ferd med å plugge og forlate norskehavsbrønnen 6608/10-16 Verdande etter å ha konstatert at den påviste olje, men så langt ikke i kommersielle volumer.


- Det kunne vært bedre, sier Gjerde til Petro.no/Petronord.no.


- Vi har funnet olje, om enn i vel tynne lag. Samtidig er dette et datapunkt, så vi skal nå ta de nye dataene brønnen har gitt, putte dem inn i modellene våre vurdere hvilke muligheter som finnes.


Han kan fortelle at selskapet ennå ikke har gitt opp lisensen.

– Vi gir oss ikke så tidlig; er det olje, er det håp! Og olje var det, men som sagt i for tynne lag, et såkalt teknisk funn.


Verdande-brønnen ble spuddet 8. april med semien «Bredford Dolphin.” Letebrønn 6608/10-16 ligger på 370 meters havdyp i PL 484 i Norskehavet, ca. 14 km nord for Norne FPSO og 24,5 km nordøst for Marulk -feltet. 
 Hovedbrønnen ble ifølge Noreco boret til ca 4.000 m total dybde (TD), ca. 20 meter inn i Åre-formasjonen (Jura). Her ble det funnet sandsteiner med hydrokarbonmetning, men reservoarkvaliteten var dårlig og det lyktes ikke å påvise bevegelige hydrokarboner. I det subsidiære målområdet i Kritt-bergarter ble det funnet olje i tynne sandsteinslag. Det ble tatt prøver av oljen og samlet inn data for videre evaluering.

På forhånd håpet operatøren på ressurser mellom 53 og 236 millioner fat oljeekvivalenter (MMboe), både gass og olje, med en P50 på 39 MMboe – med en betydelig tilleggsoppside i tilfelle funn. Funnsannsynligheten var 29 prosent.

Partnere i lisensen er Noreco (operatør – 40 prosent eierandel), Dana Petroleum (30 prosent), Explora Petroleum AS (20 prosent) og E.ON E&P Norge (10 prosent).

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger