Bare vaksinerte og tidligere smittede får reise offshore for Aker BP

Foto: Aker BP
NTB
Publisert 12. januar 2022

Aker BP krever fra 1. februar at alle som skal reise offshore til selskapets felt må være koronabeskyttet, skriver Stavanger Aftenblad. 

– Vi innfører krav om beskyttelse for å reise offshore. I praksis betyr det at man enten har tatt vaksinen eller har testet positivt i løpet av de siste tolv månedene, sier pressekontakt Ole-Johan Faret til Aftenbladet/E24.

Kravet gjelder alle som reiser til selskapets sokkelinstallasjoner, tilknyttede borerigger og frittstående borerigger på oppdrag for selskapet.

Økende smitte

– Bakgrunnen er at smitten øker nå. Vi har hatt flere smittetilfeller offshore, noe som har blitt godt håndtert, men vi ser at alvorlige sykdomsforløp utgjør en større risiko, sier Faret.

Han opplyser at det er sykepleier om bord på offshoreanleggene, at de har et solid testregime og gode rutiner for isolering, men at de ikke er satt opp med tilstrekkelig kapasitet og utstyr til langvarig behandling hvis flere blir alvorlig koronasyke.

Aviser enighet om koronakravet

Selskapet har uttalt at kravet innføres i samråd med de tillitsvalgte i selskapet. Dette avvises imidlertid av fagforbundet Industri Energi, som har over 700 medlemmer i Aker BP.

– Bedriften har ikke ført drøftelser eller involvert oss på noen måte vedrørende hvordan dette skal skje, sier klubbleder Ingard Haugeberg i Aker BP til Industri Energis nettsted.

Overfor Aftenbladet/E24 utdyper han:

– Selskapet må ha mistolket. Vi er i en diskusjon, og den viderefører vi. Om vi blir enige, er noe helt annet. Men vi er i god dialog og skal gå gjennom saken fra A til Å, sier han.

Pressekontakt Ole-Johan Faret medgir onsdag ettermiddag at det ikke er full enighet mellom partene.

Siste fra forsiden

+

Rigger seg for pilothull på Skarv-satelitter

Leverer PUD for Verdande – to funn knyttes til Norne

+

Her er karakterskalaen som avgjør hvem som får bygge ut norsk havvind

+

Kampen om norske havvind-lisenser – disse aktørene vil stå på søkerlisten

+

Tre rigger kan være på vei bort fra Norge

+

Dette er prosjektene Aker BP har gitt grønt lys

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger