Publisert 25. september 2014

Petroleumstilsynet med tilsyn av Polarled og Hammerfest LNG.,Petroleumstilsynet (Ptil) gjennomførte i perioden 24.-26. juni 2014 tilsyn ved Hammerfest LNG rettet mot fagområdene teknisk og operasjonell sikkerhet.

Målet med tilsyn på teknisk og operasjonell sikkerhet er ifølge Ptil å føre tilsyn med at utvalgte barrierer med tilhørende ytelseskrav er i samsvar med krav nedfelt i forskrifter, standarder og styrende dokumenter.

Tilsynet ble gjennomført som planlagt, var tilrettelagt og både presentasjoner og intervjuene viste stor grad av åpenhet, ifølge Ptils rapport i forbindelse med tilsynet.

Ptil identifiserte tre forbedringspunkter under tilsynet. Disse var knyttet til utskifting av trykkavlastingsventiler, prosessen for anskaffelse av trykkavlastingsventiler og barrierestrategi og ytelseskrav, ifølge tilsynsrapporten.

I perioden 19.-20. august 2014 førte Ptil tilsyn med betongpåføring av rør til Polarled-rørledningen.

Ptil gjennomførte tilsyn med påføring av betongbelegg av Polarled rørledning. Tilsynet var rettet mot Statoil og selskapets oppfølging av leverandører.

Rørledningsprosjektet Polarled omfattar en 481 km lang 36″ rørledning (Polarled) mellom Aasta Hansteen-innretningen i Norskehavet og landanlegget Nyhamna i Møre og Romsdal. Prosjektet er av stor strategisk betydning for framtidig utvikling i Norskehavet.

Statoil er operatør for utbyggingen av Polarled. Firmaet Wasco er tildelt arbeidet med påføring av betongbelegg på rundt 40.000 enkeltrør.

Tilsynet ble gjennomført med møter, samtalar, verifikasjon og dokumentgjennomgang hos Wasco i Mo i Rana 19.-20. august 2014.

Bakgrunnen for tilsynet var knyttet til hvordan Statoil ivaretar regelverkskrav i relevante forskrifter.

Tilsynet påviste ikke avvik i forhold til petroleumsregelverket, men det ble funnet to områder med potensiale for forbedring. Dette var innen styringssystem og selskapets egen oppfølging, ifølge Ptils tilsynsrapport.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger