Barentshav-brønn for Det norske

Publisert 23. juli 2013

Det norske skal bore letebrønn 7222/11-2 Langlitinden i utvinningstillatelse PL 659 i Barentshavet.

Letebrønnen er planlagt med oppstart i løpet av fjerde kvartal 2013, og skal bores med semien «Transocean Barents». Riggen vil bli posisjonert ved bruk av DP (dynamisk posisjonering), og det vil ikke bli brukt ankere.

Brønn 7222/11-2 Langlitinden er en letebrønn som skal kartlegge hydrokarbonpotensialet i en kanal i Kobbe-formasjonen.

Brønnen skal bores ned til et dyp på 2.901 meter (100 meter inn i Klappmyss-formasjonen) eller maksimalt ned til 3.040 meter målt fra riggens boredekk. Brønnen er lokalisert ca. 165 kilometer nordvest for Hammerfest, som skal være helikopter- og forsyningsbase under operasjonen. Korteste avstand til land (Ingøya) er ca. 124 kilometer. Vanndypet på lokasjonen er ca. 338 meter.

Et 9 7/8″ pilot hull skal bores ned til settedypet til 20″ forlengelsesrør (640 meter RKB) for å identifisere mulig grunn gass. Det foreligger ingen grunn-gass-advarsel fra seismikk, men ifølge operatøren skal det gjennomføres som et sikkerhetstiltak.

Boreaktiviteten på Langlitinden er estimert til 51 dager. Ved eventuelt funn og brønntesting er aktiviteten estimert til totalt 99 dager.

Etter at brønnen er boret til planlagt dyp og all datainnsamling er gjennomført, skal brønnen plugges tilbake med sement. Det planlegges tradisjonell brønntest med brenning av hydrokarboner ved et eventuelt funn. Overflaterørene skal kuttes under havbunnen og området omkring borestedet skal sjekkes med ROV før riggen går av lokasjon.

Rettighetshaverne i PL659 er operatør Det norske (30%), lisenspartnere Petoro (30%), Lundin (20%), Tullow Oil (10%), Rocksource Exploration (5%) og Valiant Petroleum (5%).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger