Publisert 4. februar 2000

Bayerngas Norge kjøper seg inn i to prosjekt på britisk sektor i Nordsjøen. Oljeselskapet har nå en fot innenfor prosjektene Clipper South og Cygnus.

Bayerngas Norge kjøper seg inn i lisenser på britisk sektor i Nordsjøen. (Foto: ALF INGE MOLDE)

I Clipper South-prosjektet har Bayerngas Norge kjøpt seg opp med 25 prosents andel, mens i Cygnus-prosjektet ligger oppkjøpet på 12,5 prosent.

– Kjøpet av eierandelene er strategisk viktige for Bayerngas Norge, og de vil ved full produksjon tilføre selskapet 0,5 milliarder kubikkmeter gass per år. Feltene danner et solid utgangspunkt for videre vekst på britisk sokkel, sier Arne Westeng, administrerende direktør i Bayerngas Norge, i en pressemelding.

Produksjon i 2012
I Clipper South-prosjektet er det Fairfield Energy som selger andelen 25 prosent til Bayerngas Norge, men selskapet beholder fortsatt en tilsvarende stor andel. Her er RWE Dea operatør og kontrollerer 50 prosent av eierandelene.

– Clipper South er et spennende gassfelt der Plan for utbygging og drift (PUD) nylig ble sendt inn. Vi har tro på en produksjonsstart for feltet i 2012, sier Westeng.

To avgrensinger
I Cygnus-prosjektet er selgeren Endeavour Energy. øvrige partnere i denne lisensen er Venture North Sea med 48,75 prosent eierandel og operatørselskapet Gdf Suez med 38,75 prosent eierandel.

– På Cygnus har det nylig blitt boret to avgrensingsbrønner, og partnerne evaluerer nå hvorvidt det positive resultatet av disse vil påvirke Plan for utbygging og drift (PUD), som ble sendt inn i 2009. Bayerngas Norge tror produksjonen av gass på dette feltet kan starte i løpet av 2013, mener Westeng.

Begge kjøpsavtalene skal nå endelig godkjennes av britiske myndigheter og lisenspartnere.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger