Publisert 4. februar 2000

Bayerngas Norge har kjøpt leteområder i Nordsjøen av ConocoPhillips, og blir dermed deltaker i blant annet den kommende Megalodon-boringen.

I disse dager starter ConocoPhillips boringen av prospektet Megalodon i lisens 331. Letebrønnen 8/10-3 skal bores av «Maersk Gallant», og nå har tyske Bayerngas kjøpt seg opp i lisensen. Selskapet har undertegnet en avtale med ConocoPhillips om kjøp av 10 prosent i Megalodon-lisensen, i tillegg til 30 prosent i lisensen PL404.

Etter transaksjonen vil eierfordelingen i PL331 være at ConocoPhillips er operatør med en andel på 30 prosent, StatoilHydro vil ha 40 prosent, Petoro vil ha 20 prosent og Bayerngas vil ha 10 prosent. I PL404 beholder ConocoPhillips 70 prosent, mens Bayerngas sitter med 30 prosent.

– Området ligger nær markedet og har et betydelig potensial med akseptabel risiko og er i tråd med selskapets strategi om å øke reservegrunnlaget både gjennom oppkjøp og organisk vekst sier Arne Westeng, administrerende direktør i Bayerngas Norge AS ifølge DN.no.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger