Publisert 4. februar 2000

Baze Technology har fått sitt første store gjennombrudd for sitt integrerte infotainmentsystem (IPTV), Bazeport. Første kunde er Solstad Offshore.,

FøRSTE SALG: «Normand Subsea 7» blir første båt med
Baze Technology’s Bazeport-system installert
(foto: SOLSTAD OFFSHORE)

FORNøYD: Baze Tecdhnology’s visepresident for salg og
markedsføring, Christian Rambech Dahl, er stolt over ha
gjort den første store avtalen for Bazeport mindre enn
et år etter den ble lansert i markedet
(foto: MAGNUS BIRKENES)

Bazeport er en såkalt «infotainment»-portal, basert på IPTV, som åpner for at hver enkelt om bord på båten med få tastetrykk skal få tilgang til nettverkstjenester, digital-tv, video on demnad (VOD), epost, IP-telefoni og en rekke andre funksjoner.

Målet er å både gi mønstret personell en sjanse til å lettere kommunisere med familie og venner, utvide deres underholdningsspekter og gi dem en faglig portal. Alt i alt vil dette bidra til økt trivsel og produktivitet.

Systemet blir formidlet til Solstad Offshore via Baze Technology’s faste samarbeidspartner Intelecom Maritime Solutions, og første skip som blir utstyrt med det nye kombinerte informasjons -og underholdningssystemet blir supplybåten «Normand Subsea 7», som i disse dager er under bygging ved Palmer Johnson-verftet i Flekkefjord. Denne første store kontrakten kommer mindre enn et år etter at Bazeport ble lansert i markedet.

– Solstad Offshore har kjøpt konseptet, og det er meget gledelig. Dette går rett på «crew welfare», og rundt 100 enheter skal installeres på «Normand Subsea 7», bekrefter Baze Technologys visepresident for salg og markedsføring, Christian Rambech Dahl, til Oilinfo.

– Med dette utfordrer vi det etablerte systemet for kabler og nettverk som brukes på båter, og ved å få det inn i en båt som er under bygging, blir det billigere enn å retrofitte utstyret senere, legger han til.

Kan utvides
– En av fordelene med dette systemet, er at det kan tilpasses de ulike rollene man har om bord et skip eller en offshoreinstallasjon. Gjennom personlig innlogging får man tilgang til definerte systemer og sikkerhetsnivåer. Det er eksempelvis forskjell på hvilken informasjon man får opp som gjest og matros. Systemet vil vite hvilke tjenester du trenger, forklarer Rambech Dahl.

– Det er også lagt opp til en fremtidig tettere integrering med ulike former for integrerte operasjoner og systemstyring om bord i sanntid, legger han til.

Systemet kjøres over satelittlink med en god del ferdiglastede systemer, noe som vil sikre at den ekstra belastningen på båndbredde blir minimal.

Første kunde, Solstad Offshore, mener selv at slike tiltak vil bidra til deres konkurranseevne når det kommer til å tiltrekke seg ny, kvalifisert arbeidskraft.

Utprøvd og fleksibelt
Konseptet er fra før installert ved sykehus og helseinstitusjoner, og skal nå for alvor rettes mot marine miljøer og offshoreinstallasjoner.
– Bazeport markerer et skifte innen teknologi for profesjonell -og underholdningsbruk i marine miljøer, og vi ser et stort potensial i dette produktet, sier administrerende direktør i Intelecom Norway, Trygve Hagevik, i en kommentar. En studie nylig utført av Seafarer’s International Research Center viser også at muligheter for kommunikasjon med venner og familie på land øker livskvaliteten om bord skip betraktelig.

Når det kommer til promotering, er utvikleren selv, Baze Technology, mest komfortable med å legge den i mer spesialiserte markedsføringshender.

– Vi har ingen ambisjoner om å være den parten som går ut for å finne kjøperne. Vi vil fokusere på å være et rent produktselskap. Det er derfor vi har inngått samarbeid med selskaper som Intelecom, RiggNet og Zenitel, som alle er selskaper med god markedskommunikasjon, forklarer Rambech Dahl til Oilinfo.

Denne saken er hentet fra Oilinfo Weekend . Oilinfo Weekend er vårt ukentlige, mailbaserte nyhetsbrev som oppsummerer ukens nyheter og bringer frem menneskene bak nyhetene i oljebransjen. I tillegg presenterer vi mat/vin stoff, offshore-været og golftips.

Her bestiller du abonnement på Oilinfo Weekend . Tjenesten er gratis!
Weekend-redaksjonen kan tipses på magnus@oilinfo.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger