AGR blir teknisk rådgiver innen CO2-lagring

Foto: AGR
Publisert 4. februar 2016

AGR skal bistå Gassnova med teknisk kompetanse innen geologi, geofysikk, petrofysikk, reservoarteknikk og simulering, brønn og boring, undervannsutstyr, kostnadsprognoser og planlegging.

Statsforetaket Gassnova bidrar til å fremskaffe løsninger knyttet til CO2-håndtering. Målsettingen er at teknologien for CO2-håndtering tas i bruk og blir et effektivt tiltak i Norges klimastrategi. Nå har AGR inngått en rammeavtale som teknisk rådgiver innen dette fagområdet.

Målet for prosjektet er å evaluere løsninger for CO2 lagring som senere kan videreutvikles i en FEED (Front End Engineering Design)-fase.

– Vi har et langt og godt samarbeid med Gassnova fra tidligere prosjekter, og er svært glade for at Gassnova nok en gang har valgt AGR som støtte for sitt arbeid. Det er et svært spennende prosjekt med valg og utvikling av teknisk konsept for CO2 håndtering, sier AGR Reservoir sjef, Morten Heir.

– Norge er anerkjent som en verdensleder innen forskning og utvikling på karbonfangst og -lagring. Vi er privilegerte som får bli en del av et prosjekt som har så stor betydning for det norske samfunnet og framtidige generasjoner, sier han.

AGR har lang erfaring innen CCS og har gitt råd og utført studier både for Oljedirektoratet og UK National Grid på CO2-transport, injeksjon og lagring.

Rammeavtalen gjelder for to år med mulighet til forlengelse i ytterligere to år.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger