Aibel får studiekontrakt for ubemannet Krafla-plattform

Illustrasjon: Equinor
Publisert 15. september 2020

Aibel er tildelt en studie for feltprosjektering, konseptoptimalisering og definering av Equinors ubemannede prosessplattform på Krafla-feltet.

Studiens hovedmål er å modne konseptet ytterligere med oppkopling (tie-in) til vertsplattformen som ligger i NOA-området (Nord for Alvheim), som driftes av Aker BP.

I nært samarbeid med kunden Equinor vil Aibels fokus være å sikre pålitelig og robust design, med minimalt behov for vedlikehold, forenkling av systemer og funksjoner på plattformen, i tillegg til automatisering og digitalisering. Her vil Aibel benytte seg av erfaring fra tidligere konseptstudier på Krafla og Peon og kompetansen selskapet har fått fra ubemannede plattformkonsepter generelt, både innen olje og gass og innen havvind, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi gleder oss til å bli en del av den nye banebrytende Askja/Krafla-utbyggingen, sier Nils Arne Hatleskog, konserndirektør for feltutvikling og havvind i Aibel. – Vi ser tildelingen som en anerkjennelse av evnene Aibel har utviklet gjennom årene innen ubemannede anlegg, først innen havvind transformatorstasjoner, og nå brakt til et nytt nivå for ubemannede prosessplattformer, i et inspirerende samarbeid med Equinor.

Studien blir utført i Concept & Studies-gruppen i Asker og er allerede i gang. Den første fasen varer til desember 2020.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger