Bergen Group får slettet gjeld

(Foto: Bergen Group)
Publisert 28. oktober 2016

Bergen Group er nå i ferd med å sluttføre en restrukturerings- og refinansieringsprosess som vil gi Konsernet en sterkere plattform for videre vekst, ifølge en melding fra selskapet.

Refinansieringen, som ikke omfatter Bergen Group Services AS, består av følgende hovedelementer:

  • Frivillig gjeldssanering hovedsaklig tilknyttet forpliktelser konsernet har pådratt seg før sommeren 2015, i form av en reduksjon av 50 prosent av pålydende av den del av de respektive kreditorenes krav mot konsernet som overstiger 100.000 kroner, samt oppgjør av resterende krav.
  • En forhåndskommittert rettet emisjon mot enkelte eksisterende aksjeeiere og personer i ledelsen med brutto emisjonsproveny på 22 millioner kroner med tegningskurs 1,20 kroner, hvorav ledelsen bidrar med 7,5 millioner kroner. I tillegg følger en reparasjonsemisjon med brutto emisjonsproveny på opptil 5.282.083 kroner til samme kurs.
  • Lånefasilitet på 20 millioner kroner fra de to hovedaksjonærene Brian Chang Holdings Limited og AS Flyfisk på gunstige betingelser.
  • En reduksjon på mer enn 50 prosent av konsernets eksisterende gjeld til Eastern European Investment Management, og omgjøring av den gjenstående del av gjelden til et konvertibelt lån på 1,8 millioner euro.

– Denne refinansieringen vurderes som avgjørende for å kunne muliggjøre en gjenoppbygging av Bergen Group-konsernet, sier konsernsjef Hans Petter Eikeland.

– Vi har imidlertid gjennom denne prosessen hele tiden vært trygge på at virksomheten i datterselskapet Bergen Group Services representerer en solid aktivitet basert på en sterk markedsposisjon over mange år, sier Eikeland.

Konsernsjefen opplever dialogen med både kreditorer og med aksjeeierne som konstruktiv.

– Vi er ydmyke for at det foreligger en forståelse for å få på plass en løsning som gjør det mulig å få ryddet i gammel historie som har vært krevende å håndtere for alle involverte, sier han.

Selskapets fremleggelse av kvartalsrapporten for 3. kvartal 2016 vil bli forskjøvet fra 11. november til 18. november 2016.

 

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger