Cinven vil selge PREZIOSO Linjebygg

(Illustrasjonsfoto: Prezioso Linjebygg)
Publisert 18. mars 2016

Hovedaksjonær Cinven har innledet eksklusive forhandlinger om å selge PREZIOSO Linjebygg Group til ALTRAD Group.

Kristoffer B. Jenssen, Vice President i gruppens Northern Europe Region og administrerende direktør for virksomheten i Norge, sier at han opplever ALTRAD som en sterk industriell aktør, og at en slik profil vil være ekstra positiv for gruppens videre utvikling, både i Norge og internasjonale markeder.

– PREZIOSO Linjebygg skal drives videre som en selvstendig enhet, og våre ansatte, kunder og forbindelser kan forvente en sterk og langsiktig satsing på vårt selskap her i Norge, sier han.

Cinven kjøpte PREZIOSO Linjebygg i 2012, og konsernet har siden vokst betydelig – blant annet som følge av det vellykkede oppkjøpet av Linjebygg Offshore i 2014, og gjennom organisk vekst som følge av økende etterspørsel og økende markedsandeler i fremvoksende markeder som Vest-Afrika og Midtøsten. I mer modne markeder som i Nordsjøen har gruppen gjennom nylige kontraktstildelinger med Statoil og BP også styrket sine markedsandeler i Norge vesentlig.

– Cinven har investert betydelig kapital i ulike selskaper for å øke veksten. Sammen har vi videreført PREZIOSOs sterke utvikling og betydelig forbedret vår geografiske dekning og omfanget av tjenestene vi leverer, sier Olivier Dufour, CEO i PREZIOSO Linjebygg Group.

– Cinven har også gitt oss støtte og nødvendig bistand for å møte de seneste utfordringer i olje- og gassmarkedet, slik at vi fortsatt innfrir våre kunders krav til innovative og verdiskapende løsninger, sier han.

ALTRAD, med hovedkontor i Frankrike, er en ledende leverandør av stillas, isolasjon, maling og mekaniske tjenester til industri-, bygg- og infrastrukturmarkedet, og gruppen teller totalt ca. 17 000 ansatte.

– Vi anser ALTRAD som den ideelle partner for fremtiden, noe som er gode nyheter for alle våre interessenter.

PREZIOSO Linjebygg, også med hovedkontor i Frankrike, leverer vedlikeholdstjenester til olje- og gassanlegg samt til kjernekraftanlegg og infrastruktur-prosjekter. Selskapet opererer internasjonalt i offshore og onshore olje- og gassegmentet i Nordsjøen, Vest-Afrika og Midt-Østen, i tillegg til enkeltprosjekter i andre deler av verden.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger