Forbedret drift og høyere marginer for Kværner

(Illustrasjonsfoto: Kværner)
Publisert 14. juli 2016

Kværner melder om et brutto driftsresultat (EBITDA) på NOK 96 millioner i andre kvartal 2016, mot NOK 109 millioner i samme periode i fjor.

Det kommer frem i selskapets rapport for andre kvartal 2016.

Kværner økte den justerte EBITDA-marginen til 5,7 prosent i andre kvartal.

Dette er en økning fra 3,5 prosent i tilsvarende kvartal i fjor og opp fra 4,8 prosent i første kvartal i år, ifølge kvartalsrapporten.

– Vi har fokusert på å levere forutsigbart og kontinuerlig forbedring av produktivitet og kostnader. Dette bidrar positivt til våre finansielle resultater, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner.

– Forbedret drift

I løpet av de siste årene har Kværner arbeidet aktivt med å forbedre kostnader, kvalitet, produktivitet og konkurranseevnen. Dette arbeidet gir nå resultater på den eksisterende prosjektporteføljen, ifølge selskapet.

Flere av Kværners prosjekter har bonuser og insentiver knyttet til gode leveranser og oppnåelsen av viktige milepæler, spesielt mot slutten av prosjektene.

Konsernsjef i Kværner, Jan Arve Haugan. (Foto: Kværner)
Konsernsjef i Kværner, Jan Arve Haugan. (Foto: Kværner)

– Vi ser at forbedret drift i de pågående prosjektene vil ha positiv innvirkning på resultatene i prosjektene i løpet av de neste kvartalene. Vi forventer at EBITDA-marginen for andre halvår 2016 og for hele 2016 vil bli høyere enn tilsvarende perioder i fjor, sier Haugan.

Driftsinntektene, inkludert andel av felleskontrollert virksomhet (Field Development segmentet) var i siste kvartal 2,475 milliarder kroner, sammenliknet med 3,794 milliarder kroner i tilsvarende kvartal i 2015.

Driftsinntektene inkludert andel av felleskontrollert virksomhet for de første seks månedene i år var 5,260 milliarder kroner, mot 7,967 milliarder kroner på samme tid i fjor.

Tilhørende EBITDA for første halvår var 245 millioner kroner i både 2016 og 2015. Den økte EBITDA-marginen reflekterer bedret drift.

30. juni 2016 var ordrereserven på 10,172 milliarder kroner mens den var 12,054 milliarder kroner etter første kvartal 2016.

Hard konkurranse

For andre halvår 2016, forventer Kværner at et begrenset antall prosjekter i relevante segmenter vil tildeles.

Konkurransen er fortsatt hard, men Kværners forbedringstiltak som er gjennomført de siste årene har økt konkurranseevnen.

Kværner posisjonerer seg for nye prospekter som forventes å tildeles i 2016, 2017 og 2018, både i det norske markedet og i andre utvalgte regioner.

Kværner er gjeldfritt, og har en netto kontantbeholdning på over 2,4 milliarder kroner. Dette reflekterer en netto økning i kontant- og bankbeholdningen i andre kvartal på 325 millioner kroner.

– Det er viktig for oss å vinne nye kontrakter for å sikre et godt aktivitetsnivå også de neste årene. Vi ser at det kan komme en forsiktig utvikling i markedet i en mer positiv retning i løpet av det neste året, sier Haugan.

– Kundene krever at leverandørene må vise en evne til å levere forutsigbart og å demonstrere en tilstrekkelig finansiell robusthet. Kværners solide finansielle posisjon er en konkurransefaktor i posisjoneringen mot nye kontrakter. Dette gir også fleksibilitet til å forfølge utvalgte muligheter for strategisk utvikling i sammenheng med de pågående endringene i markedet, avslutter han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger