Har avsluttet befraktningsavtale for «EM Leader»

Befraktningsavtalen for "EM Leader" avsluttes etter at fartøyet har ligget i opplag siden 15. mai i fjor. (Foto: EMGS)
Publisert 5. juli 2016

EMGS melder om høyere flåteutnyttelse i andre kvartal, men har samtidig avsluttet befraktningsavtalen for «EM Leader», som har ligget i opplag siden mai i fjor.

Electromagnetic Geoservices ASA (EMGS) hadde en flåteutnyttelse på 76 prosent i andre kvartal 2016, opp fra 68 prosent i samme periode i fjor.

Seismikkselskapet melder tirsdag at 76 prosent av kapasiteten gikk på multiklientseismikk i kvartalet, mot 63 prosent i samme periode året før. Ingen kapasitet ble brukt på kontraktseismikk, ned fra fem prosent andre kvartal 2015.

EMGS hadde to fartøy i drift i andre kvartal 2016. Dermed hadde selskapet registrert 6,0 fartøymåneder i kvartalet. I andre kvartal i fjor hadde selskapet fire skip i drift og registrert 10,5 fartøysmåneder.

Flåteaktivitet

«Boa Thalassa» startet 12. mars på et oppdrag vest for India, som ble avsluttet 16. april. Skipet er lagt i opplag på en redusert rate fra 1. mai. Fartøyets utnyttelse i andre kvartal var 51 prosent.

«Atlantic Guardian» påbegynte en multiklientkontrakt i Hammerfestbassenget 10. mars, som ble avsluttet 26. april. Deretter samlet fartøyet inn multiklientdata i Norskehavet fra 29. april til 15. mai, før det startet på en multiklientkontrakt i Nordsjøen fra 29 mai til 24. juni.

Etter dette har «Atlantic Guardian» startet på transitt tilbake til verftet på Fosen for rigging av Joint Industry Project (JIP). Fartøyets utnyttelse i kvartalet var på 85 prosent.

Avsluttet befraktningsavtale

«EM Leader» har ligget i opplag siden 15. mai 2015. I løpet av kvartalet har EMGS og eieren av fartøyet, Euro Trans Skips AS, blitt enige om å avslutte fartøyets befraktningsavtale fra 1. juni 2016 til kommersiell fordel for begge partiene, ifølge EMGS.

EMGS vil offentliggjøre selskapets økonomiske resultater for andre kvartal torsdag 18. august.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger