Island Offshore utsetter fire av fem fartøyleveranser

(Foto: Island Offshore)
Publisert 10. mars 2015

Det Ulsteinvik-baserte rederiet Island Offshore utsetter leveringen av fire skip fra verftet Vard Brevik.

Selskapets nybyggingsprogram inkluderer fem fartøy i tillegg til ”Island Clipper” som skal leveres i april. I lys av markedet har Island Offshore blitt enige med Vard Brevik om å utsette leveringen av de resterende fire båtene fra Vard, i gjennomsnittlig seks måneder.

– Vi ser fremdeles på spotmarkedet for plattform supply-skip og ankerhåndterere som ubalansert og forventer gjennomsnittlige lavere dagrater fremover, spesielt for PSVer. Vi valgte derfor å legge to av PSVene våre i opplag i februar i påvente av en forbedring i markedet. Dagens dagrater i spoten gir ikke tilfredsstillende lønnsomhet for fartøyene slik vi ser det, sier administrerende direktør i Island Offshore, Håvard Ulstein.

Avtalen viktig for å døyve de negative implikasjonene av et svakere marked, ifølge Ulstein.

Island Offshore økte omsetningen

Island Offshore Group omsatte for NOK 2,7 milliarder i 2014; 25 prosent høyere enn i 2013. Flåteeffektiviteten var på 91 prosent, og fem nye fartøy ble tatt inn i flåten i løpet av året. To fartøy ble også solgt.

– I 2014 gjennomførte vi et omfattende vedlikeholds- og ombyggingsprogram, og opplevde samtidig et skuffende spotmarked, så en flåteeffektivitet på 91 prosent er vi veldig fornøyde med, sier administrerende direktør Håvard Ulstein.

Driftsresultatet for året endte på NOK 1,27 milliarder, opp fra NOK 885 millioner i 2013. Med i 2014-tallene er en salgsgevinst på NOK 277 millioner.

Bedre ordrereserve for Island Offshore

Fortjeneste før skatt er på NOK 406 millioner inkludert et urealisert valutatap på NOK 210 millioner relatert til konvertering av lån i USD.

Ordrereserven er på totalt NOK 6.4 milliarder, noe som tilsvarer omlag 2.4 ganger 2014-omsetningene, og kontraktsdekningen så langt er på omlag 80 prosent for 2015.

Les også: Bourbon permitterer 25

Selskapet har 28 fartøy i operasjon innen segment som plattformsypply, ankerhåndtering, brønnstimulering, subsea konstruksjon og lett brønnintervensjon. Flåten opererer i dag i Norge, Storbritannia, Nederland, Vest- Afrika og Mexicogolfen.

Island Offshore har til sammen 1200 ansatte, og 60 av disse holder til i Stavanger-kontoret, som har ansvar for drift og oppfølging av intervensjonsflåten til Island Offshore.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger