Publisert 10. februar 2017

Foto: Torodd F. Ottestad

Westcon Power & Automation AS har inngått en avtale med COSL Drilling Europe om bruk av inspeksjonsverktøyet Inspectio på såkalt Ex-utstyr om bord på tre av selskapets borerigger – COSLPioneer, COSLPromoter og COSLInnovator.

Ex-utstyr er spesiallaget elektro utstyr som skal forhindre eksplosjoner i gassutsatte områder, og inspeksjonsarbeidet som allerede er i gang, vil gi riggeieren økt trygghet for utstyret til en lavere kostnad.

– Ved å benytte nettbrett og tilhørende programvare kvitter vi oss med de tradisjonelle, papirbaserte inspeksjonsrapportene. Dette gjør det mulig å utføre inspeksjonsjobben mer effektivt og med en høyere kvalitet, samt en økt pålitelighet på rapportering i etterkant, sier Kåre Topnes, leder for salg og forretningsutvikling Oil & Gas i Westcon Power & Automation i en melding.

Inspektøren får definert arbeidsoppgavene i henhold til myndighetskrav og inspeksjonsplan, samt lokasjon på utstyr. Da kan inspektøren konsentrere seg om å selve inspeksjonen siden alt er tilrettelagt på nettbrettet. I web-portalen kan en følge med på inspeksjonen på avstand.  Da kan en følge inspeksjonen fra land på en enkel måte.

Inspeksjonen av COSLs rigger vil skje både offshore og ved kai.

Tidligere har Westcon Power & Automation benyttet verktøyet for inspeksjon av Ex-utstyr på blant annet en rekke Dolphin Drilling- rigger.

– I tidligere prosjekter har vi dokumentert en direktebesparelse i form av redusert tidsforbruk med om lag 50 prosent. Tidsbesparelsen er særlig stor i den forberedende fasen og dokumentasjonsfasen i etterkant. I tillegg kommer gevinstene i form av enkel oversikt med historikk, lokasjon og tilstand på utstyr, sier Topnes.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger