Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet konstaterer at HMS-resultatene på Shells Draugen-installasjon har blitt bedre de siste årene. Ingen avvik ble funnet i det siste tilsynet.

Petroleumstilsynets siste tilsyn var med styring av tekniske og operasjonelle barrierer med fokus på forebygging av storulykker knyttet til prosessanlegget på installasjonen.

– Shell har de senere år gjennomført flere aktiviteter som har bidratt til forbedringer av HMS-resultatene på Draugen. Vi registrerer også at det arbeides kontinuerlig med forbedringer knyttet til kartlegging og oppfølging av barrierer, barriereytelse og synliggjøring av teknisk tilstand for bruk i styring av aktivitetene på innretningen, skriver Petroleumstilsynet i en pressemelding.

Tilsynet melder også om at Shell har en formalisert utvelgelsesprosess for operative ledere med fastsatte kriterier, og at kompetanseplaner også blir utarbeidet og fulgt opp.

Petroleumstilsynet konkluderer med at det ikke ble funnet avvik ved tilsynet, men at Shell har forbedringsområder knyttet til oppfølging av teknisk tilstand og rutiner for å styre aktiviteter, kompetanse og risikoforståelse på Draugen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger