Begrenset oppstart av produksjon ved In Amenas

Publisert 25. februar 2013

Statoil og partnerne har iverksatt en begrenset produksjonsoppstart fra gassannlegget i Algerie.,

Fredag 22. februar, iverksatte Joint venture-partnerne ved In Aménas, Sonatrach, BP og Statoil, en begrenset oppstart av produksjonen fra gassanlegget In Aménas i Algerie.

– Produksjonen ved anleggets tog 1 ble startet opp etter en detaljert gjennomgang av anleggets tekniske integritet, sikkerhetssituasjonen og andre forhold, og etter at partnerne ble enige om at kravene til en sikker oppstart av tog 1 var tilfredsstilt. De gjenværende to produksjonstogene ble skadet under terrorangrepet, og vil ikke bli satt i produksjon før det er trygt å gjøre det, skriver Statoil i en melding.

Den fysiske inspeksjonen av tog 1 ble gjennomført av Sonatrach på vegne av joint venture-selskapet, og all dokumentasjonen er gjennomgått av både Statoil og BP, heter det videre.

I oppstartfasen vil anlegget bli drevet av Sonatrach på vegne av joint venture-selskapet. Ansatte i Statoil og BP vil inntil videre følge opp og bidra med teknisk assistanse fra andre lokasjoner, eller i unntakstilfeller gjennom korte besøk i henhold til strenge sikkerhetsprosedyrer etablert.

– Joint venture-selskapet har iverksatt en begrenset oppstart på In Amenas-anlegget. Vi takker Sonatrach for arbeidet de har gjort, og fortsetter å gjøre, på vegne av joint venture-selskapet i denne vanskelige tiden for alle involvert, sier Lars Christian Bacher, konserndirektør for Utvikling og produksjon internasjonalt i Statoil.

Statoil er nå i tett dialog med algeriske myndigheter, Sonatrach og BP om nødvendige betingelser for full produksjon og reetablering av Statoil-personell ved anlegget.

– Sikkerheten for våre ansatte har høyeste prioritet. Vi vil bruke den tiden vi trenger for å gjennomføre egne undersøkelser og vurderinger, og ta de forholdsregler som trengs før vi vurderer om Statoil-ansatte kan dra tilbake til anlegget, sier Bacher.

Sonatrach vil søndag 24. februar holde en minneseremoni på In Amenas-anlegget for de som ble drept i terrorangrepet. Dette skjer på den algeriske dagen for nasjonalisering av oljeindustrien. En minnestøtte med navnene til alle ofrene for terrorangrepet vil bli avduket, skriver Statoil.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger