Behandlingen av Aasta Hansteen utsettes

Publisert 16. mai 2013

Energikomiteen har besluttet at behandlingen av Aasta Hansteen blir utsatt, og tidligst blir behandlet 17. juni. Statoil har merket seg beslutningen.,Ifølge Sunnmørsposten var det i etterkant av en klage fra Bellonas Frederic Hauge at Aasta Hansteen-behandlingen ble utsatt.

– En rekke forhold forbundet med utarbeidelse og behandling av PUD/PAD (Plan for utbygging og drift/Plan for anlegg og drift) og Stortingsproposisjon 97 S for Aasta Hansteen, Polarled og Kristin i Statoil, i Oljedirektoratet og Olje- og energidepartementet gir grunn til betydelig bekymring, skriver Bellona i brevet til Stortinget.

Etter planen skulle Aasta Hansteen blitt behandlet i Stortinget i neste uke, men energi- og miljøkomiteen besluttet i dag å utsette sin behandling av den.

Ifølge Teknisk Ukeblad har dette ført til jubel hos Bellona.

LES OGSÅ:

Koster 1,3 milliarder ved Aasta-nei

Usikker økonomi i Aasta

– Dette er første seier i kampen om å få denne saken opp for kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget og for en granskning fra Riksrevisjonen. Og det er en anerkjennelse om at departementet har holdt tilbake informasjon for Stortinget, sier Bellona-leder Frederic Hauge til Teknisk Ukeblad.

Aasta Hansteen har med tiden blitt et omstridt prosjekt, og det var nå Erling Sande som besluttet å utsette komiteens behandling av saken.

– Arbeidspresset er nå så stort, at det kom ønsker fra flere av medlemmene om å utsette saken. Det ville vært urimelig av meg å avvise det, sier Sande ifølge E24 .

Statoil sier til Petro.no at de har merket seg utsettelsen.

– Vi merker oss at det er utsatt, og fortsetter å forholde oss til det myndighetene har lagt opp til og den videre behandlingen, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby i Statoil til Petro Media News.

Interesseorganisasjonen Norsk olje og gass sier at de også registrerer utsettelsen.

– Vi registrerer at energi og miljøkomiteen trenger lenger tid på seg, og vi håper at de får svar på spørsmålene de har, slik at Stortinget kan behandle saken, sier kommikasjonssjef Roger Pedersen til Petro.no.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger