Publisert 4. februar 2000

Slåttland Mekaniske Industri vil satse på bekjempelse av industristøy, og skiller nå ut anti-støykonseptet X-Noise som et eget selskap.

BEKJEMPER STøY:Arnt-Inge Steffensen (t.v) og
Sigurd Slåttland skiller ut X-Noise som eget selskap.
(foto:SLåTTLAND/X-NOISE)

Arnt-Inge Steffensen blir daglig leder i det nye selskapet, som blir hetende X-Noise AS.

– På installasjonene i Nordsjøen var man tidlig opptatt av å begrense støyen for å ta best mulig vare på de ansatte, og det har de senere årene også blitt stadig viktigere på land. En bedrifts viktigste ressurs er de ansatte, og arbeidsmiljøet har alt å si for både trivsel og effektivitet, sier Steffensen i en pressemelding.

Slåttland Mekaniske så tidlig behovet for støydemping i industrien, og Steffensen har arbeidet som prosjektingeniør i utviklingen av det som etter hvert ble X-Noise. Det modulbaserte systemet er utviklet og forbedret i løpet av de siste ti årene. Nå skal Steffensen videreføre produktet i markedet.

– Den store utfordringen er at lyd er så vanskelig å beregne. Dessuten ligger det mange utfordringer i å skulle dempe støy fra pumper og aggregater og samtidig opprettholde krav til lufting, samt diverse nødvendige gjennomføringer. Det er her vi nyter godt av vår lange erfaring, og vårt meget fleksible og letthåndterlige modulsystem, sier Steffensen.

Slåttland Mekaniske har allerede store kundenavn på listen, som Statoil, Aker Solutions og National Oilwell. Nå håper de at X-Noise vil vekke interesse hos disse.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger