Publisert 4. februar 2000

I januar annonserte Aker Drilling en intensjonsavtale om bygging av to boreskip for ultradypt vann. Nå bekreftes kontrakten – som har en prislapp på 600 millioner dollar per skip.

Foto: Aker Drilling

Boreskipene skal leveres av DSME, og skal stå klar til levering i oktober og desember 2013. Prislappen på 600 millioner dollar – vel 3,4 milliarder kroner – per skip inkluderer prosjektledelse, løst boreutstyr, reservedeler og operasjonsforberedelse.

I tillegg inkluderer kontrakten to opsjoner for to nye skip til en avtalt fastpris. Aker Drilling må bestemme seg for om selskapet vil benytte seg av disse opsjonene innen juni og oktober i år, skriver selskapet i en melding til Oslo Børs.

De dynamisk posisjonerte boreskipene vil bli de største og mest kapable ultradypvanns boreskipene på markedet, skriver selskapet videre, og lister opp spekk som dobbel derrick, kapasitet til å operere på vanndyp opptil 12.000 fot og bore ned til dyp på 40.000 fot.

Fartøyene er dermed designet for å kunne jobbe blant annet på dypt vann i Mexicogolfen, Brasil, Vest-Afrika, India og østen.

Les også: Aker vil ha to nye boreskip

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger