Bekrefter forventningene

Publisert 9. april 2013
– Avgrensningsbrønnen bekrefter at reservoarsanden som ble kartlagt i funnbrønnen strekker seg nordover, sier Bernd Schrimpf, administrerende direktør for Wintershall Norge AS.

,

Oljedirektoratet meldte tidligere i dag at Wintershall har avsluttet en vellykket boring av avgrensningsbrønnen på Skarfjell-feltet , i den nordøstre delen av Nordsjøen.

Brønn 35/9-8 ble boret av «Transocean Arctic» 1,8 kilometer nord for funnbrønnen på Skarfjell ( 35/9-7 ), og omtrent 16 kilometer sørvest for Gjøa -plattformen. Formålet med brønnen var å påvise olje i øvre jura sandstein i Heather-formasjonen, som i funnbrønnen (35/9-7).

– Avgrensningsbrønnen bekrefter at reservoarsanden som ble kartlagt i funnbrønnen strekker seg nordover og at våre volumestimater ligger mellom 60 og 160 millioner fat oljeekvivalenter, sier Bernd Schrimpf, administrerende direktør for Wintershall Norge AS.

– Den vellykkede testen bekrefter også de gode reservoaregenskapene. Vår andre avgrensningsbrønn vil eventuelt bekrefte om feltet strekker seg sørover, og etter det vil vi evaluere en mulig utbygging.

Enda en avgrensningsbrønn i 2014
En avgrensningsbrønn nummer to er under planlegging i den sørlige delen av Skarfjell-strukturen med implementering innen midten av 2014

Skarfjell-funnet vil bli videre evaluert med tanke på utbygging sammen med andre funn i området, enten som en tilknytning til Gjøa-feltet eller en selvstendig utbyggingsløsning.

Brønnen påviste en hydrokarbonkolonne på 64 meter i Intra Heather sandstein av god reservoarkvalitet og med en brutto tykkelse som forventet. Ifølge selskapet ble det tatt kjerneprøver av hele reservoarintervallet og utført omfattende datainnsamling og prøvetaking. Trykkdata viser kommunikasjon mellom oljekolonnen i avgrensningsbrønnen og kolonnen i funnbrønnen, og det ble påvist olje/vann-kontakt i brønnen.

Nåværende partnere i lisensen er Wintershall Norge AS (operatør, 35 prosent), Capricorn Norge AS (tidligere Agora Oil & Gas AS, 20 prosent), Bayerngas Norge AS (20 prosent), Edison International Norway (15 prosent) og RWE Dea Norge AS (10 prosent).

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger