Publisert 24. april 2013

Oljedirektoratet bekrefter i dag at Statoils Lupin-brønn i Nordsjøen var tørr. Nå skal Songa Trym bore i Grane Unit.,- Statoil Petroleum AS, operatør for utvinningstillatelse 360, er i ferd med å avslutte boringen av undersøkelsesbrønn 16/8-3 S , skriver Oljedirektoratet i en melding.

Brønnen er boret om lag 40 kilometer øst for Sleipner Østfeltet og 60 kilometer sør for Johan Sverdrupfunnet i den midtre delen av Nordsjøen.

– Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i reservoarbergarter i perm (Rotliegendesgruppen). Den påtraff Rotliegendesgruppen med reservoarbergarter og reservoarkvalitet betydelig dårligere enn forventet. Brønnen er tørr, heter det i meldingen.

Brønn 16/8-3 S ble boret av boreinnretningen Songa Trym, som nå skal til utvinningstillatelse 169 B2 i Nordsjøen for å bore undersøkelsesbrønn 25/11-27 der Statoil Petroleum AS er operatør.

Denne lisensen ligger i det som ifølge Statoil kalles Grane Unit. Grane-brønnene er dog boret i lisensen som heter PL169 B1. 25/11-27 kalles også Grane F, ifølge Oljedirektoratet. ILX-brønn, som betyr at det er en letebrønn i nærheten av eksisterende infrastruktur.

– Brønnen ligger i Grane unit, og skal bores av Songa Trym når den er ferdig på Lupin. Dette er såkalt infrastrukturnær leting, opplyser Statoil.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger