Publisert 10. juli 2006

Minst fem av 22 personer som mistet livet i arbeidsulykker i Norge fram til slutten av juni, var østeuropeere. Nå advarer Arbeidstilsynet mot forholdene.

NTB

I forrige uke offentliggjorde Arbeidstilsynet tall som viste at 22 personer mistet livet i arbeidsulykker i Norge første halvår. Avisen Klassekampen har funnet ut at fem av disse var østeuropeere, og Arbeidstilsynet er ikke overrasket over at disse er mer utsatt for ulykker enn andre ansatte.

– Vi finner blant annet kriminelle som før drev svart arbeid alene, som nå i tillegg tiltrekker seg billig utenlandsk arbeidskraft, sier seniorinspektør Per Granerød i Arbeidstilsynet i Oslo.

Han mener risikoen for ulykker på en stor og velordnet arbeidsplass er atskillig mindre enn på en liten og mindre seriøs arbeidsplass, der antallet utenlandske arbeidere er mye større.

Arbeidstilsynet har til nå ikke ført noen oversikt over nasjonaliteten til de omkomne arbeidstakerne, men vil gjøre dette i årsstatistikken for 2006.

Norge har opplevd en voldsom økning i antall arbeidere fra de østeuropeiske landene som ble medlem i EU i 2004. Mange av disse blir grovt utnyttet av arbeidsgiverne, og opererer med langt mindre sikkerhetsmargin enn det som er vanlig i Norge.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger