Publisert 4. februar 2000

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø, har forfattet et brev for å få John Fredriksens Seadrill til å bli værende i Stavanger.

I forrige lørdags utgave av Dagens Næringsliv, indikerte Seadrills John Fredriksen at de vur derte å flytte selskapets hovedkontor fra Stavanger .

Dette fikk Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø til å kvesse blyanten og forfattet så et skriv til Seadrill-sjefen.

– Det som er poenget er at vi er en oljehovedstad, der viktige strategiske avgjørelser blir tatt. Om Seadrill ikke har sitt hovedkontor her, så vil det si at deres avgjørelser blir tatt i London, om det er der han vurderer å flytte, sier Helgø til Petro Media News.

– Det jeg ønsker å formidle til Fredriksen er at vi setter stor pris på ham, og vi vil beholde ham her. I en dialog med ham, vil jeg gjerne høre hans tanker om vår region, sier hun.

Ordføreren peker også på at hun gjerne ser at handels- og næringsminister Trond Giske kommer på banen.

– Jeg har forsøkt å komme i kontakt med Giske i forbindelse med dette, sier hun.

I ordførerens brev til Fredriksen, spør hun blant annet om det er noe hun som ordfører kan gjøre for at Stavanger kan være mest attraktiv for Seadrills hovedkontor.

Her kan du lese ordførerens brev til John Fredriksen i sin helhet:

«Kjære John Fredriksen

Jeg leste ditt intervju med Dagens Næringsliv i lørdagsutgaven 15. september, og merket meg dine uttalelser vedrørende mulig utflytting av hovedkontoret til Seadrill. Jeg kontakter deg nå for å spørre om det er det noe jeg som ordfører i Stavanger kan gjøre for at vi også i fremtiden kan være den mest attraktive byen for Seadrills hovedkontor?

Vi har sterke bånd til Seadrill, og jeg har med stor interesse fulgt den fantastiske utviklingen selskapet har hatt etter overtakelsen fra Smedvig. Det er med stolthet jeg i mange sammenhenger har uttrykt gleden over at selskapet har valgt Stavanger som hovedbase, og jeg håper at Seadrill også i fremtiden vil være her.

I går hadde jeg en meget god samtale med Alf Thorkildsen om fremtiden for Seadrill og Atlantic Drilling i Stavanger. Jeg ønsker å følge opp den samtalen med deg enten i London eller i Stavanger. En av mine viktigste oppgaver som ordfører er å tilrettelegge for at Stavanger skal være den mest attraktive vertsbyen for olje- og gassindustrien i Norge. Dine meninger vil ha stor betydning for hvordan vi kan videreutvikle byen som oljehovedstad i Norge.

Jeg ser fram til å høre fra deg.

Med vennlig hilsen

Christine Sagen Helgø»

Det lykkes ikke Petro Media News å få en kommentar fra Seadrill på dette før publisering.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger