Publisert 27. november 2020

I et felles brev til helseministeren foreslår Industri Energi, Fellesforbundet, Norsk olje og gass, Norges Rederiforbund og Norsk Industri endringer i karanteneregelverket for arbeidstakere som ankommer Norge for å jobbe på sokkelen.

Det skriver Industri Energi.

– Det rapporteres om stor belastning og slitasje på enkelte personellgrupper og vi er bekymret for hvilke konsekvenser den gjentatte karanteneslitasjen kan få både for den enkelte, men også for det totale risikobilde, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Forbundet har derfor tatt initiativ til et felles brev, adressert til helseminister Bent Høie, der organisasjonene fremmer et konkret forslag om et tilpasset test- og karanteneregime, der karantenetiden kortes ned til seks døgn, i kombinasjon med to negative tester for SARS-CoV-2 etter ankomst til Norge.

I praksis må i dag alle arbeidstakere bosatt i utlandet gjennomføre 10 dagers karantene på karantenehotell før utreise til norsk sokkel.  Samtidig med innstramninger i reglene om testing og gjennomføring av karantene ved innreise er også mulighetene for unntak fra karanteneplikt blitt kraftig innstrammet.

«Vi mottar i økende grad varsler fra arbeidstakere og selskaper om at de nye reglene for innreisekarantene på 10 dager for arbeidstakere bosatt i utlandet påvirker den enkeltes helse i negativ retning. Arbeidstakerne opplever nå situasjonen som alvorlig og uholdbar, og at man mer eller mindre befinner seg i en konstant form for karantene» står det i brevet.

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi er spesielt bekymret for den psykososiale belastningen som karanteneregimet medfører for mange arbeidstakere. Han viser til at det finnes eksempler på ansatte som har rundt 70 karantenedøgn hittil i år og at enkelte arbeidstakere er i en så prekær situasjon at en må velge mellom arbeid og familie.

Siste fra forsiden

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger