Publisert 3. november 2005

Toppledelsen i Statoil skal ikke ha visst at en en overivrig Statoil-ansatt satte styremedlem Stein Bredals navn opp på listen over de som skulle sjekkes etter lekkasjesak.

– Jeg har fått uforbeholden unnskyldning av Statoil og er takknemlig for den måten bedriften har taklet saken på etter at de skjønte hvor det bar, sier styremedlem Stein Bredal ifølge Stavanger Aftenblad.

Det var Statoil som selv gjorde Bredal oppmerksom på det som hadde skjedd.

– Jeg har fått bekreftet at mitt navn sto på listen over personene Statoil-ledelsen ville sjekke etter Snøhvit-lekkasjen til Dagens Næringsliv, sier fagforeningsveteranen Stein Bredal. Han en av tre tillitsvalgte i selskapets styre.

Det var etter et oppslag i Dagens Næringsliv der det ble avslørt at selskapets egen faglige evalueringsgruppe ble satt helt til side da Snøhvit-prosjektet ble vedtatt i 2001, at Statoil bestemte seg for å finne ut hvem i deres egen organisasjon som sto bak lekkasjen.

Saken skal ha blitt overlatt et utenforstående firma, som fikk sjekket hvorvidt noen av personene på listen hadde hatt telefonisk kontakt med journalister i DN.

Det toppledelsen ikke skal ha visst, var at en overivrig Statoil-ansatt føyde til ett ekstra navn på listen. Det var Stein Bredals.

Den pinlige saken ble tirsdag behandlet på styremøte i Statoil Ansattes Forening hvor det ble vedtatt å be Statoil om en skriftlig redegjørelse.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger