Publisert 30. mars 2007

Regjeringen må vurdere om Staten skal gå inn på eiersiden i Aker Kværner for å hindre at selskapet selges ut av landet, mener Sps Lars Peder Brekk.

NTB

– Det er viktig at næringsministeren tar kontakt med Røkke for å få klarhet i hva han tenker med Aker Kværner, og diskutere mulige løsninger, sier Brekk til Dagsavisen.

Aker Kværner har en markedsverdi på 40,8 milliarder kroner. Dersom det blir salg, vil storeier Kjell Inge Røkke sitte på over 25 milliarder kroner i kontanter.

Senterpartiet har fått gjennomslag i eierskapsmeldingen for at regjeringen skal utrede et statlig investeringsfond som skal kunne sikre nasjonalt eierskap i viktige selskaper. Brekk mener næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) må nå vurdere muligheten for at Staten kjøper seg opp i selskapet.

Torsdag kveld ble det kjent at Aker Kværner kan være på vei over på utenlandske hender. Konsernsjef Leif-Arne Langøy i Aker sa til kanalen at selskapet ikke er noen hellig ku for Aker.

– Vi driver alle Aker-selskapene som om vi skal eie dem til evig tid, men ingen av våre selskaper er hellige, sa Langøy til TV 2.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger