Publisert 4. februar 2000

Industri Energi i Odfjell og Industri Energi Statoil har bedt Statoil om å vise samfunnsansvar og finne en løsning for å sysselsette «Deepsea Atlantic». I forrige uke ble det kjent at 85 Odfjell-ansatte blir permittert.

Onsdag møttes de to foreningene for å diskutere konflikten mellom Statoil og Odfjell. Før jul ble riggen «Deepsea Atlantic» tatt inn til CCB på ågotnes på grunn av problemer med brønnhodene. Statoil mistenker at riggen er for tung for arbeidet på Gullfaks-området.

Senere har riggen vært på Troll-feltet for å utføre tester. Odfjell vil ha betaling for riggleie, men Statoil sier nei. Industri Energi-foreningene mener at det må gå an å finne en løsning.

– Dette har vi en klar oppfatning av er mulig om viljen er til stede, skriver de i et fellesbrev til Statoil, ifølge IndustriEnergi.no.

– I slike situasjoner mener vi at man har både en plikt og en rett til å kreve at en så stor samfunnsaktør som Statoil er seg sitt ansvar bevisst, heter det videre.

Nestleder i Industri Energi Statoil, Per Martin Labråthen, sier at han har en klar forventning om at Statoil kommer med en løsning og at de Odfjell-ansatte har deres fulle støtte.

Les også: 85 Odfjell-ansatte permitteres

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger