Publisert 4. februar 2000

I midten av juni arrangeres Beredskapskonferansen for fjerde gang i Tromsø. Ifølge Kjetil Hjertvik i OLF går ting som planlagt. (Foto: Alf Inge Molde)

Beredskapskonferansen er en arena for nasjonal og internasjonal erfaringsutveksling og samarbeid om beredskap på on- og offshore. I år er fjerde gang konferansen arrangeres. I år holdes konferansen mellom 12.og 14. juni i Tromsø.?

Går etter planen
– Alt er i rute, sier informasjonssjef Kjetil Hjertvik I Oljeindustriens Landsforening (OLF) til Petro Media News.

– Operatørenes Forening for Beredskap (OFFB) med Ole Jacob Haug i spissen har gjort en formidabel innsats med å kooridnere og sy sammen programmet. I tillegg har OLFs Geir Seljeseth bidratt godt fra Tromsø, sier Hjertvik.

Sterkt program
Han forteller at Beredskapskonferansen 2012 har et meget sterkt program, som understreker konferansens formål om å dra erfaringer på tvers av næringer og sektorer.?? Regjeringen stiller med både justis- og beredskapsminister Grethe Farmo, fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og Arvid Samland fra Statsministerens kontor.

– I tillegg kommer sterke foredragsholdere til å gi godt faglig påfyll i alt fra medisinsk beredskap via EUs syn på beredskap til oljevern, sier Hjertvik.

– For olje- og gassindustrien og samfunnet ellers er det svært nyttig å dra nytte av ulike erfaringer og ståsted i beredskapsarbeidet.

– Allerede nå nærmer vi oss et par hundre påmeldte. Alle har ulike roller i beredskapsarbeidet og er viktige premissleverandører både i olje- og gasindustrien, i offentlig forvaltning, i fagforbund og andre sektorer som steller med beredskap.?

Demonstrerer beredskap
Beredskapskonferansen har tradisjon for å gi deltakerne en oppvisning i beredskaps- og redningsarbeid. I år vil Norsk oljevernforening for operatørselskap (NOFO) demonstrere siste nytt i kystnær oljeberedskap i Tromsø havn. Demonstrasjonen vil vise hvordan fiskebåter operer oljelenser og Redningsselskapet vil vise hvordan en ny hurtigående lekter kan frakte oljevernutstyr raskt til steder det er umulig å komme til via landveien.

I tillegg inviterer AllMaritim og NOFI Tromsø konferansedeltakerne til demonstrasjon av sitt utstyr kvelden før konferansen starter.

– At lokale leverandører stiller opp, viser ikke minst den sentrale rollen nordnorske bedrifter har i utviklingene av oljevern- og redningsutstyr, avslutter Hjertvik.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger