Beredskapsprisen går til Redningsselskapet

Publisert 29. mai 2013

– Jeg ble helt tatt på senga, sa en svært overrasket og fornøyd generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind, da hun i ettermiddag mottok Beredskapsprisen.,På slutten av Beredskapskonferansens første dag, var det redningsselskapets tur ut til å fortelle om deres aktivitet langs kysten. Det var generalsekretær Rikke Lind som fortalte om deres rolle langs kysten. Og da Beredskapsprisen skulle deles ut like etterpå, var det til nettopp Redningsselskapet at prisen gikk.

I juryens begrunnelse står det:

– I over 120 år har prisvinneren jobbet jevnt og trutt med å redde sjømenn og personer i nød. Det ligger en historikk til grunn som er beundringsverdig. Fra seilskutenes tid har prisvinneren utført mang et heltefullt oppdrag langs den norske kyst. Prisvinneren ble fra første stund kjent for å gå ut i uvær, når alle andre søkte ly for stormen, heter det innledningsvis.

– Langs det vidstrakte land sitter det frivillige mennesker som hekler kniplinger og selger kaker for å fremme selskapet. Prisvinneren er på mange måter selve grunnstammen i redningstjenesten. Prisvinnerens første oppdrag den 20. mai 1894 var det store gjennombruddet, da 37 mennesker ble reddet fra «orkanaktig storm» i Finnmark, forklarer juryen.

– Prisvinnerens organisasjon har vært fornyet og forandret mye siden den gang, i takt med samfunnet. Programkomiteen for Beredskapskonferansen har besluttet å gi en mer enn vel fortjent Beredskapspris til Redningsselskapet. Beslutningen er enstemmig, avsluttes det i begrunnelsen.

I sitt innlegg som ble holdt like før prisen ble delt ut, fortalte Rikke Lind, om deres aktiviteter på kysten.

– Oljenæringen og Redningsselskapet har ikke hatt så tett samarbeid til nå. Det håper jeg det kan endres på nå. Vi har holdt på i 122 år langs kysten og i 2012 hadde vi over 7000 oppdrag. Vi reddet 11 liv, fortalte Lind, som var særdeles fornøyd da hun ble kalt opp scenen igjen for å få prisen tildelt.

Da hun fikk prisen, sa hun:

– Jeg ble helt stum, og ble helt tatt på senga. Dette er en stor anerkjennelse til alle som utgjør redningsselskapet, fra skipsredere til strikkekoner.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger