Publisert 4. februar 2000

Bryne-og Bergens-baserte TCO AS som leverer brønnteknologi til den globale olje- og gassindustrien, kjøper det britiske firmaet i-Quip Technology.

Ifølge en melding fra selskapet er kjøpesummen ikke offentlig.

– TCO forventer en betydelig vekst i årene fremover. Oppkjøpet alene er estimert til å gi selskapet en økt omsetning fra 18 millioner i 2013 til 80 millioner i 2015. Det antas det at det må rekrutteres omtrent 15 nye medarbeidere for å møte den nye aktiviteten, heter det i meldingen.

I-Quip Technologys personell og utstyr, vil bli flyttet til TCO kontorer i Aberdeen og Bergen. Eier Keith Woodford og tre ansatte vil bli TCO-ansatte som en del av oppkjøpets avtale, heter det videre.

TCO AS ble grunnlagt i 2001 og har i dag 55 ansatte lokalisert i Bergen og Bryne, samt baser i Aberdeen, Australia, Russland og Angola. Firmaet spesialiserer seg på design, produksjon og installasjon av glassbarriereplugger og levering av perforeringsutstyr (TCP) og tjenester.

– i-Quip Technology er lokalisert i Aberdeen, UK, og vil gi TCO omfattende kunnskap og ekspertise innen kjemisk injeksjon. K. Woodford har over 25 års erfaring innen brønnkontroll, intervensjon og trykkontroll, skriver TCO videre.

Daglig leder i TCO AS, Morten Lerbrekk, er svært fornøyd med oppkjøpet.

– Vi er glade for å kunne annonsere oppkjøpet av i-Quip Technology. Sammenslåingen av de to lagene vil gi TCO et markedsledende spekter av produkter og tjenester innen innovativ brønnkomplettering. Oppkjøpet av I-Quip var det neste naturlige steget for oss å ta. Resultatet er at vi vil kunne tilby våre kunder en komplett pakke som for øyeblikket ikke er tilgjengelig innenfor sektoren, sier han.

– Vi forventer betydelig vekst i brønnkompletteringsmarkedet både i Storbritannia, Norge og i viktige globale regioner, inkludert Mexicogolfen, Vest-Afrika, Asia og Sør-Amerika. TCO vil gjennomføre en rekrutteringskampanje som kan hjelpe oss å vokse over de neste 18 månedene. Jeg ser frem til en spennende fremtid for TCO AS i både Europa og resten av verden, sier han videre.

I februar 2011 kjøpte TCO, Bergen CNC som nå huser TCOs utviklingsavdeling og representerer 20 prosent av TCOs ansatte.

– Avdelingen sikrer en tettere oppfølging av allerede eksisterende design og skaper et innovativt miljø for nye teknologier, inkludert tredje generasjons TDP (TDP3) og vår nyeste teknologi; Dissapearing Tubing Hanger Plug (DTHP). Sistnevnte ble nominert til Innovasjonsprisen under årets ONS.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger