Publisert 4. februar 2000

Mot slutten av måneden tar NCE Subsea i Bergen med seg et knippe bedrifter og setter kursen mot Australia. De vil føle på det som kan bli verdens største subseamarked.

BLIKKET SøROVER: Trond Olsen i NCE Subsea tar med
seg bergensbedrfiter til Australia for å sondere markedet
(Foto: MAGNUS BIRKENES)

Australia er ikke bare et stort land – det kan også utvikle seg til å bli et stort marked. Med flere store feltutbygginger nå godkjent og i røret, vil offshoremarkedet, og da spesielt FPSO- og subseamarkedet, formelig eksplodere. Det akter subseaklyngen i Bergen å ta del i, og mot slutten av februar reiser leder for NCE Subsea, Trond Olsen, og et knippe store- og mellomstore bedrifter til AOG-konferansen (Australasian Oil & Gas) i Perth for å føle markedet på hornene.

Trond Olsen selv er optimist:
– I følge undersøkelser utført av Rystad Energy vil Australia i løpet av 2014 utvikle seg til å bli verdens største subseamarked; på investeringsfronten vil det gå forbi både Brasil og Vest-Afrika, sier Olsen til Oilinfo.

Lavere terskler
Olsen mener det på mange måter kan være lettere for norske selskaper å komme inn på det australske markedet enn markeder i mange andre regioner i verden:

– Vi har ventet på en slik sjanse. Her har vi et marked hvor vi kjenner kulturen, språkbarrierene er lave, hvor det per i dag ikke er noen krav til lokalt innhold, og hvor vi i stor grad kjenner konkurrentene; de er som regel britiske, sier Olsen til Oilinfo.

Han legger til at flere store norske aktører allerede er på plass i det australske markedet, og at australierne slik sett allerede i stor grad kjenner til norsk kvalitet.

God respons
Hvor stor har interessen vært for dine medlemsbedrifter for en satsing som dette?

– Responsen har vært positiv. Denne reisen her blir i første omgang en studiertur, hvor vi skal føle oss fram og vurdere muligheten. Neste gang vil vi nok gå litt mer mot b2b (business to business, red.), sier Olsen.

– Vi skal også dra nytte av at INTSOK nå har en egen mann med ansvar for Australia, legger han til.

Blant bedriftene som tar bergensbølgen til Australia finner man Aker Solutions, FMC, Imenco, Trelleborg og Utsira Servicesenter.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger