Ny industrigigant sikter mot milliardomsetning og flere tusen ansatte

Publisert 27. august 2018

ONS (Stavanger): Bergen Group ASA har inngått en avtale med oljeserviceselskapet Endúr Fabricom om en fusjon mellom de to selskapene. Fusjonsavtalen vil gi et sterkt vestlandsbasert konsern med nærmere 400 ansatte og en samlet ordrebok på en milliard kroner. Det nye selskapet får en solid tilstedeværelse i både olje og gassmarkedet, innenfor maritim service og inn mot havbruksnæringen.

Styreleder Hans Petter Eikeland i Bergen Group ASA slår fast at avtalen har full støtte fra selskapets hovedeiere som til sammen representerer over 62 % av aksjene i selskapet, samt eierne bak Endùr Fabricom. Eikeland er tiltenkt styreleder-rollen i det nye selskapet som fortsatt vil være børsnotert.  Han er ikke i tvil om at fusjonen gir et godt grunnlag for en sterk og lønnsom vekst i årene som kommer.

– Både Bergen Group og Endúr Fabricom har vært igjennom omfattende restruktureringsprosesser for å tilpasse seg til et marked i endring. Nå har vi to sultne selskaper som er i vekstmodus og som har klart å håndtere krevende omstillinger og samtidig styrke selskapenes kjernekompetanse.  Fusjonen mellom disse to selskapene vil forsterke både farten og lønnsomheten i den videre vekstprosessen, mener styreleder Hans Petter Eikeland.

Endúr Fabricom ble i februar i år kjøpt opp av Handeland Industri AS og Artemes Group AS, som besitter solid erfaring fra vestlandsk industribygging og norsk offshoreindustri. Selskapet har det siste halve året bygget en sterk ordrebok som blant annet inkluderer rammeavtaler med AkerBP, ENI Norge og Wintershall og prosjekter inn mot alle de ledende operatørene på norsk sokkel. Hovedeier av det Stavanger-baserte oljeserviceselskapet er Handeland Industrier AS, et selskap base i Sunnhordland og med Rune Skarveland som sentral eier. Skarveland har omfattende erfaring fra eiendom- og industriutvikling, og har blant annet tidligere hatt styreposisjon og større aksjepost i Bergen Group ASA.

Fusjonen planlegges gjennomført mellom Endúr Holding AS (som er 100 % eier av Endúr Fabricom AS) og Bergen Group Management AS som er 100 % eid av Bergen Group ASA. I forbindelse med fusjonen planlegges det en utvidelse av aksjekapitalen i Bergen Group ASA.

Aksjonærene i Endúr Holding AS vil motta aksjer i Bergen Group ASA som fusjonsvederlag. Etter gjennomført transaksjon vil aksjonærene i Endúr Holding AS eie 51% av samtlige aksjer i Bergen Group ASA.

Fusjonen utløser ingen tilbudsplikt til eksisterende aksjonærer i Bergen Group ASA.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger